Spanje in greep van hittegolf met verwachte temperaturen tot 44C | Spanje

Spanje in greep van hittegolf met verwachte temperaturen tot 44C |  Spanje

Spanje is in de greep van de eerste hittegolf van het jaar, met temperaturen in delen van het westen en zuiden die naar verwachting 44C (111.2F) zullen bereiken.

Hittegolven – gedefinieerd als ten minste drie opeenvolgende dagen met temperaturen boven het gemiddelde voor juli en augustus van 1971-2000 – komen vaker voor en beginnen eerder, volgens Aemet, het Spaanse meteorologische bureau. „We worden geconfronteerd met ongewoon hoge temperaturen voor juni“, zegt Rubén del Campo, een woordvoerder van Aemet.

De hittegolf, het resultaat van de anti-cycloon Alex en een massa zeer hete lucht boven Noord-Afrika, zal naar verwachting minstens tot dinsdag duren en is de derde vroegste ooit geregistreerd. De laatste keer dat er zo vroeg een hittegolf kwam, was in 1981.

Het volgt op de warmste mei ooit gemeten, met temperaturen van vorige maand drie graden boven het gemiddelde.

Aemet berekent dat de opwarming van de aarde betekent dat de zomer in Spanje 20 tot 40 dagen eerder begint dan 50 jaar geleden. Sinds 1975 zijn er op 10 juni hittegolven geweest, waarvan vijf sinds 2011 en, ervan uitgaande dat deze drie dagen duurt, zal er de afgelopen 12 jaar in juni elke twee jaar een hittegolf zijn geweest.

Vorig jaar was Spanje’s heetste en droogste ooit, met temperaturen die een recordhoogte bereikten van 47,4C in Montoro in de zuidelijke provincie Córdoba. Over het algemeen lag de gemiddelde temperatuur in het hele land 0,5C boven het gemiddelde van 1981-2010. En 2021 was niet eenmalig maar de laatste in een reeks hete jaren.

„Voor het eerst hebben we acht opeenvolgende jaren met bovengemiddelde temperaturen gezien,“ zei Del Campo. „Er is een duidelijke trend dat het warmer wordt.“

Deze warme jaren zijn niet geëvenaard door koude. In de afgelopen 10 jaar zijn er slechts 14 uitzonderlijk koude dagen geregistreerd, tegenover 146 uitzonderlijk warme.

Met weinig tijd om te acclimatiseren aan wat normaal midzomertemperaturen zouden zijn, lopen mensen een groter risico op een zonnesteek, duizeligheid en hoofdpijn. Het zal ook moeilijker zijn om te slapen, met nachttemperaturen van 25C – officieel „verzengende nachten“, volgens Aemet – of in sommige gebieden 30C, bekend als „helse nachten“.

Een vorig jaar uitgevoerd onderzoek in steden in Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië bracht een verband aan het licht tussen sterfte en hoge nachttemperaturen.

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft mensen gewaarschuwd om zoveel mogelijk binnen te blijven en op het heetst van de dag niet te sporten. Mensen worden ook aangespoord om veel water te drinken en alcohol te vermijden.

Siehe auch  Donasi vaksin Belanda belum dimulai ...

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside