Spanje heeft tot nu toe 75.000 tijdelijke beschermingsmaatregelen voor Oekraïense vluchtelingen uitgevaardigd

Spanje heeft tot nu toe 75.000 tijdelijke beschermingsmaatregelen voor Oekraïense vluchtelingen uitgevaardigd

Vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne tot 25 april heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in totaal 74.965 tijdelijke beschermingen verleend aan Oekraïense vluchtelingen.

In een verklaring van 26 april kondigde de Spaanse regering aan dat van de 74.965 defensiedocumenten 39.031 of 52,1 procent was verwerkt en opgelost op politiebureaus, meldt SchengenVisaInfo.com.

“Ik wil van dit bezoek gebruik maken om het buitengewone werk dat de nationale politie sinds 10 maart in deze taak verricht, onder de aandacht te brengen. Ze beheren in enkele minuten, in samenwerking met het Bureau voor Asiel en Vluchtelingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de aanvragen van de ontheemden en verlichten zoveel mogelijk het lijden als gevolg van het vertrek waartoe ze zijn gedwongen”, wees de staatssecretaris voor Veiligheid, Rafael Pérez, in dit verband op.

Bovendien onthulde de regering dat van het totale aantal vluchtelingen dat tijdelijke bescherming heeft gekregen uit Spanje, 38,44 procent jonger is dan 18 jaar en 67,58 procent vrouw.

Uit de gegevens blijkt ook dat 23,65 procent van de beschermingsdocumenten werd afgegeven aan de ontheemde Oekraïense bevolking tussen 19 en 35 jaar oud. Nog eens 31,53 procent voor Oekraïense vluchtelingen tussen 36 en 64 jaar en 6,39 procent voor 65-plussers.

Wat het geslacht betreft, werd 67,58 procent van de tijdelijke beschermingsdocumenten afgegeven aan ontheemde vrouwen, vergeleken met 32,42 procent van de beslissingen voor ontheemde mannen.

“Evenzo is 98,74 procent van de tijdelijke bescherming verleend aan vluchtelingen met de Oekraïense nationaliteit, terwijl 1,26 procent is verleend aan legale inwoners van Oekraïne met een andere nationaliteit. Alle beschermingen omvatten een verblijfsvergunning en een werkvergunning voor meerderjarigen.” openbaarde de regering.

Siehe auch  Comedia de terror de salpicaduras de Chile va a publicar

Aan de andere kant heeft het directoraat-generaal Verkeer bepaald dat ontheemden die tijdelijke bescherming genieten, hun rijbewijs voor ten minste een jaar legaal in Spanje kunnen aanvragen.

De autonome gemeenschappen die de meeste verzoeken ontvangen, zijn de volgende:

  • Madrid (14.709)
  • Catalonië (14.377)
  • Valenciaanse Gemeenschap (13.155)
  • Andalusië (11.236)

Net als in Spanje kondigde de Noorse regering op 22 april aan dat ze de rijbewijzen van Oekraïense vluchtelingen zou erkennen, zodat ze kunnen rijden tijdens hun verblijf in Noorwegen, voor een eerste periode van een jaar.

>> Tijdlijn van Oekraïense vluchtelingen die EU-landen bereiken te midden van Russische invasie

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside