Spanje en Portugal delen buit in Nations League

Spanje en Portugal delen buit in Nations League

SEVILLA, Spanje, 2 juni (Reuters) – De Portugese spits Ricardo Horta pakte een late gelijkmaker en verdiende donderdag een 1-1 gelijkspel met Spanje in hun Nations League-opener in Estadio Benito Villamarin.

Alvaro Morata had Spanje op voorsprong gebracht, maar het doelpunt van Horta zorgde ervoor dat de grote rivalen voor de vierde keer op rij gelijkspeelden. Portugal heeft sinds 2004 geen competitieve wedstrijd tegen Spanje gewonnen en heeft ze op Spaanse bodem nog nooit verslagen.

„Het smaakt goed, want Spanje is sterk en we speelden uit. Het was een goed resultaat voor Portugal“, zei Bernardo Silva.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

„We kenden ze al heel goed, maar het is moeilijk om tegen ze te spelen.“

Spanje maakte een levendige start in de League A Groep Twee wedstrijd toen Gavi een kans kreeg van buiten het strafschopgebied in de derde minuut zijn poging werd geblokkeerd.

De Portugese verdediger Pepe deed het goed om Carlos Soler te stoppen die door het doel ging na een lage pass.

Morata zette Spanje van dichtbij op voorsprong na een fraaie pass waarbij Severia en Pablo in de 25e minuut betrokken waren.

„We hebben het niet afgemaakt, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld“, zei Morata. „We zien elkaar weer. Zo is voetbal, we moeten vooruit kijken.“

De 29-jarige, die hoopt dit jaar zijn eerste WK te spelen, is nu drie doelpunten verwijderd van Raul’s nationale teamrecord van 61 in alle leeftijdscategorieën.

„Hij is geen speler met stratosferische nummers, maar alles wat Morata ons geeft in aanval en verdediging“, zei de Spaanse coach Luis Enrique.

Siehe auch  Die besten 30 Schwedenbitter Maria Treben Original Handverlesen für Sie

„Het was een wedstrijd vergelijkbaar met de vorige. We hadden kunnen winnen, maar we hadden ook kunnen verliezen.“

Portugal kreeg voor rust via aanvaller Rafael Leao en spits Andre Silva kansen op de gelijkmaker, maar misten beiden nipt het doel.

De ploeg van Fernando Santos was vlak voor het uur opnieuw dicht bij de gelijkmaker nadat Leao een pass van Silva kreeg en verdediger Diego Llorente zijn aanval niet kon blokkeren, maar doelman Unai Simon rekte zich uit om hem te weigeren.

Morata kreeg ondertussen opnieuw een goede kans die net naast de linkerpaal ging in de 64e minuut voordat hij werd gewisseld.

Invaller Horta zorgde acht minuten voor tijd voor de gelijkmaker voor Portugal en liet de Spaanse verdediging achter toen hij een precieze voorzet van verdediger Joao Cancelo in het gebied vastklampte en een schot in het midden van Simon’s doel plaatste.

Fans van beide kanten konden genieten van een levendige wedstrijd die ervoor zorgde dat de website van het Spaanse nationale team crashte toen de kaartjes vorige week in de verkoop gingen.

Het laatste positieve resultaat in de wedstrijd was de overwinning van Spanje na strafschoppen op het EK 2012 en hun laatste twee vriendschappelijke ontmoetingen eindigden doelpuntloos.

Beide partijen spelen de komende tien dagen nog drie Nations League-wedstrijden. Spanje reist naar Zwitserland tussen twee wedstrijden tegen Tsjechië, terwijl Portugal de Tsjechen ontvangt en tweemaal tegen Zwitserland speelt.

Spanje en Portugal ontmoeten elkaar weer op 7 september. 27, in hun laatste groepswedstrijd.

Rapportage door Anita Kobylinska in Gdansk, redactie door Ed Osmond

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside