Spanje en Marokko voelen de hitte als ongebruikelijke sneeuw op Colorado valt | Spanje

Spanje en Marokko voelen de hitte als ongebruikelijke sneeuw op Colorado valt |  Spanje

In heel Zuid-Europa zijn deze week extreem warme en overwegend zonnige omstandigheden waargenomen. Delen van Spanje hebben recordtemperaturen gehad voor de maand mei, en de zuidelijke stad Jaén in Andalusië registreerde op vrijdag 20 mei 40,3C (104,5F), volgens het Spaanse weerbureau Aemet. Ondertussen was de temperatuur in de nabijgelegen stad Andújar twee dagen op rij boven de 42C.

Intense hitte trof ook Noord-Afrika, met de stad Sidi Slimane in Marokko die de heetste dag in de geregistreerde geschiedenis registreerde en een verzengende 45,7C bereikte. Hoewel een bepaalde weersgebeurtenis niet direct kan worden toegeschreven aan de klimaatcrisis, denken wetenschappers dat de ernst en duur van hittegolven in de toekomst naar verwachting zullen toenemen als reactie op een warmer wereldklimaat.

Elders in Europa trokken afgelopen vrijdag zware stormen over het noordwesten, met krachtige winden, stortregens, hagel en zelfs een paar tornado’s tot gevolg. een tornado door de stad Paderborn in het westen van Duitsland, waar 43 mensen gewond raakten als gevolg van rondvliegend puin, met daken weggeblazen en bomen neergehaald. Plaatselijke zware regenval veroorzaakte plotselinge overstromingen en één dodelijk slachtoffer, een 38-jarige man die een elektrische schok kreeg toen zijn kelder overstroomde in de stad Wittgert, West-Duitsland.

Met de zomerzonnewende nog maar een maand voor de boeg, kregen delen van Colorado in de VS te maken met een sneeuwval eind mei op 21 mei, 24 uur na het ervaren van temperaturen van meer dan 30C. Een krachtig koufront deed de temperatuur in minder dan 36 uur met meer dan 30 graden dalen, wat in veel gebieden tot sneeuwval leidde. Delen van Denver hadden ongeveer 2-3 inch (5-8 cm), terwijl de hoger gelegen grond ten zuidwesten van Cripple Creek en rond Palmer Lake ongeveer 20 inch bedroeg.

Siehe auch  Film tentang Hindia Belanda menunjukkan 'punggung berdarah niat baik'

In het uiterste zuidoosten van de VS en in Mexico arriveerde de eerste grote pluim van Sahara-stof in Florida na meer dan 4.000 mijl over de Atlantische Oceaan te zijn overgestoken, waardoor de lucht grijs werd en de luchtkwaliteit verminderde. Stormen die zich boven Noord-Afrika ontwikkelen, stoten stofdeeltjes hoger in de atmosfeer uit en deze pluim reist vaak naar het oosten door de equatoriale passaatwinden die uit oostelijke richting waaien. Miljoenen tonnen stofdeeltjes steken elk jaar de Atlantische Oceaan over en dienen als meststof voor het Amazone-regenwoud.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside