Spanje en Duitsland klaar voor rematch Arnold Clark – Equalizer Soccer

Spanje en Duitsland klaar voor rematch Arnold Clark – Equalizer Soccer


Natalie Mincher/Sports Persfoto

wij bij de equalizer Vervolg onze preview van het UEFA European Women’s Championship 2022 door in Groep B te duiken. Eerder deze week hebben we Groep A behandeld en een aantal spelers uitgesplitst om deze zomer te bekijken.

Nu gaan we naar een groep die algemeen wordt beschouwd als de meest intrigerende van het hele toernooi. Spanje en Duitsland behoren tot de favorieten voor de titel. Ze worden vergezeld door twee levende underdogs in Denemarken en Finland. Hier analyseren we de vooruitzichten, tactieken en hoofdrolspelers van alle vier de teams.

Denemarken

Finalisten op de laatste EURO’s in 2017 en halve finalisten in 2013, Denemarken hebben een goede pedigree in dit toernooi. Het zal deze keer echter moeilijk zijn om die prestatie te herhalen, aangezien ze zich in de zwaarste groep van de competitie bevinden. Desalniettemin zijn er genoeg redenen voor optimisme, nadat we Italië hebben verslagen om zich te kwalificeren.

Lars Sondegaard stelt zijn team op in een 3-4-3 systeem dat voor balans zorgt. Denemarken heeft tijdens de aanval altijd vier of vijf spelers achter de bal, wat hen helpt om counters te verdedigen als en wanneer ze balbezit verliezen. Hun buitenste centrale verdedigers zijn verantwoordelijk voor het voortschrijden van het spel, het naar voren rennen van de bal of het uitkiezen van de spitsen en vleugelverdedigers. Met veel hoogte in het team zullen de Denen ook gevaarlijk zijn vanuit spelhervattingen.

In Pernille Harder beschikt Denemarken over een van de beste spitsen ter wereld, iemand die breed of door het midden kan spelen. Met uitzonderlijke beweging tussen de linies, snelheid bij de dribbel en het vermogen om overal in of rond het strafschopgebied te scoren, voegt de Chelsea-ster flair toe aan een team wiens balbezit anders te veilig en zijwaarts zou kunnen zijn.

Siehe auch  Thompson's Clemmons, Spanje Park's Flannery verdient plek in North All-Star-team - Shelby County Reporter

Harder wordt ondersteund door Signe Bruun, een sterk aanvallend middelpunt, en Nadia Nadim, die op tijd voor het toernooi terugkeerde van een blessure. Er is ook een opwindende nieuwe generatie, de 21-jarige vleugelverdediger van Real Madrid, Sofie Svava, de 22-jarige aanvallende speler Mille Gejl en de 18-jarige spelmaker Kathrine Kuhl. Wil Denemarken vooruitgang boeken, dan moet Duitsland of Spanje in de groepsfase vallen. Het is een moeilijke vraag, maar ze hebben wat nodig is om een ​​verrassing te maken.

Finland

Het zijn de onderste zaden, maar Finland moet niet lichtvaardig worden opgevat. Ze wonnen hun kwalificatiegroep, voor Portugal en Schotland, en kregen slechts één keer in de vier wedstrijden tegen hun belangrijkste rivalen voor de eerste plaats. Het is ook vermeldenswaard dat ze worden geleid door een van de meest ervaren hoofdcoaches in Anna Signeul, die Schotland eerder naar hun allereerste EURO in 2017 leidde.

De voorbereidingen voor het toernooi waren niet ideaal. In de WK-kwalificatie verloren ze thuis van de Republiek Ierland en trokken ze weg naar Slowakije, waardoor ze weinig hoop hadden op een plek in de play-offs. Ze leden ook schade in het Tournoi de France van februari, 5-0 voor gastland Frankrijk en 3-0 voor een experimenteel Nederlands team. Enige trots werd echter hersteld in de laatste wedstrijd van dat vriendschappelijke toernooi, met een 0-0 gelijkspel tegen Brazilië, wat de kwaliteiten onderstreept die Finland naar dit EURO’s hebben gebracht.

Signeul houdt van de 4-4-2 formatie en haar team is verdedigend compact. Natalia Kuikka is een zwervende vleugelverdediger voor de Portland Thorns, maar op internationaal niveau speelt ze een sleutelrol in het hart van de achterste vier van haar team. Aan de bal lijkt Finland te spelen met passerende driehoeken in de wijdere gebieden en vormt altijd een bedreiging met twee goede spitsen bovenaan. Een van hen, Sanni Franssi van Real Sociedad, trekt zich terug om de bal in ontvangst te nemen; de andere, Linda Sallstrom, rent erachteraan.

Slechts twee spelers in de ploeg opereren in eigen land. De overgrote meerderheid speelt op een goed niveau in Zweden; anderen beoefenen hun handel in Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië of de Verenigde Staten. Finland heeft talent en zou, in toernooitijd, goed georganiseerd moeten zijn. Ze halen misschien niet de knock-outrondes, maar verwachten dat ze het leven van een of twee van hun Groep B-tegenstanders moeilijk maken.

Duitsland

Duitsland zeilde door de kwalificatie en won alle acht wedstrijden. Sindsdien is hun momentum echter tot stilstand gekomen met een reeks teleurstellende uitvoeringen. Ze namen een door blessures verzwakte ploeg mee naar de Arnold Clark Cup van februari en kwamen uit met slechts één punt: een gelijkspel tegen de EURO-groepsrivaal Spanje. Toen, in april, kwam er een schokkende 3-2 nederlaag voor Servië in de World Cuping.

Het verlies van Servië benadrukte de centrale defensieve problemen van Duitsland. Soms heeft hoofdcoach Martina Voss-Tecklenburg geëxperimenteerd met spelers als Lena Oberdorf als centrale verdediger, maar dat werkte niet altijd goed. Tegen Servië kon een combinatie van Sophia Kleinherne en Jana Feldkamp het directe spel van de tegenstander niet afhandelen. Marina Hegering mag dan helpen, maar haar rentree komt na een seizoen met blessures waarin ze slechts vijf Bundesliga-duels speelde.

Dzsenifer Marozsan zal de EURO’s missen vanwege een gescheurde ACL. Dit verzwakt ongetwijfeld het Duitse roster op papier, maar het zou de zaken in werkelijkheid kunnen vereenvoudigen. In het verleden heeft Voss-Tecklenburg zoveel mogelijk aanvallers in haar 4-3-3-systeem gejaagd, zonder resultaat. Toen Duitsland Zweden ontmoette in de WK-kwartalen van 2019, vormden ze een middenveld van natuurlijke aanvaller Alexandra Popp naast spelmakers Lina Magull en Sara Däbritz. Ze waren te open, en werden in de tegenaanval uit het toernooi. Zonder Marozsan zou Voss-Tecklenburg nu wellicht gedwongen zijn een meer evenwichtige line-up te gaan opstellen.

Duitsland beschikt nog steeds over een van de mooiste aanvallende selecties op deze EURO’s. Tabea Wassmuth schitterde dit seizoen in de Champions League, terwijl de 21-jarige Klara Bühl en de 19-jarige Jule Brand indruk maakten. Deze spelers, naast Popp, Lea Schüller en Svenja Huth, geven Duitsland de vuurkracht om tegen iedereen te scoren. De uitdaging is om de bal uit het eigen net te houden. Om dat te doen, is het absoluut noodzakelijk dat ze een werkend partnerschap als centrale verdediger en een stabiel middenveld vinden.

Spanje

Spanje betreedt de EURO’s van deze zomer en bevindt zich in een merkwaardige positie. Ze vinden zichzelf de favorieten, ondanks dat ze nooit verder zijn gekomen dan de kwartfinale. Dat heeft deels te maken met de opkomst van Barcelona als een echte continentale grootmacht op clubniveau. Dat team zal de meerderheid van de Spaanse eerste XI leveren, inclusief net Sandra Panos; centrale verdedigers Irene Paredes en Mapi León; schrijvers Aitana Bonmati, Patri Guijarro en Alexia Putellas; en rondzwervende aanvaller Mariona Caldentey.

Met een kern van die kwaliteit is het begrijpelijk dat Spanje als serieuze kanshebbers aan dit toernooi meedoet. Toch is hun status ook het gevolg van externe factoren. Simpel gezegd, deze competitie is wijd open: de Nederlanders, de regerend kampioen, zijn in transitie; Duitsland is niet meer wat het ooit was; Frankrijk werd gehinderd door controverses buiten het veld; en gastland Engeland is nu pas aan het bijkomen van twee jaar van afschuwelijke vertoningen.

Spanje heeft geen probleem om de bal vast te houden. Het eeuwenoude probleem blijft echter: hoe breken ze hardnekkige verdedigingen af? Op het WK van 2019 scoorden ze niet in groepswedstrijden tegen Duitsland en China, en versloegen ze Zuid-Afrika met behulp van twee penalty’s van Jennifer Hermoso. In vier recente vrienden tegen de beste tegenstanders – Brazilië, Engeland, Duitsland en Canada – wonnen ze slechts één keer en scoorden ze slechts drie doelpunten.

Hermoso zal het EK missen door een blessure. Esther Gonzalez is een bekwame plaatsvervanger, maar een ander type spits. Dit kan de aanvalsdynamiek veranderen. Op de vleugels van zijn 4-3-3 kan hoofdcoach Jorge Vilda een beroep doen op veelbelovende jongeren in Claudia Pina, Athenea del Castillo en Amaiur Sarriegi. Spanje zal vrijwel zeker het balbezit domineren in elke wedstrijd die ze deze zomer spelen, maar om dat om te zetten in reguliere doelpunten zal een eindproduct nodig zijn van een frontlinie die op dit niveau nog niet is getest.We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside