Spanje claimt derde U20 EK titel

Spanje claimt derde U20 EK titel

Door Johnny Askounis/ [email protected]

Het FIBA ​​U20 European Championship 2022 werd afgesloten met een spannende strijd in Podgorica, Montenegro.

Spanje overwon vastberaden Litouwen, 69-61om zondagavond de gouden medailles te winnen.

Ruben Dominguez van Movistar Estudiantes scoorde een game-high 17 punten. Michael Caicedo van FC Barcelona volgde met 13 punten. Juan Nunez van Real Madrid volgde nog 11 punten.

Nunez, 18, werd verkozen tot MVP van het toernooi. De All-Star Five headliner werd vergezeld door Mantas Rubstavicius, Fedor Zugic, Noam Dovrat en Adem Bona in de lijst van meest effectieve spelers.

De jongelingen, gecoacht door Joaquin Prado, slaagden er niet in om een ​​vroege voorsprong van 14 punten vast te houden en leverden een solide inspanning in de crunch-tijd, waaronder Miguel Allen die een acrobatische emmer met koppeling maakte, om de overwinning veilig te stellen. De jonge Joventut eindigde met zes punten, vier rebounds, één block, één steal en één assist.

Een geldige poging voor Litouwen om genoegen te nemen met de zilveren medailles met een algemeen record van vier overwinningen in zeven wedstrijden. Onder de meerdere Zalgiris-spelers in de ploeg produceerde Rubstavicius een team-high 15 punten.

De gouden medaille voor Spanje duwde het hoogste aantal medailles ooit voor het U20 Europees Kampioenschap naar 16. Litouwen ging naar zeven en bracht Frankrijk op de derde plaats achter de acht van Servië. Eerder versloeg gastheer Montenegro Israël om brons te winnen en de medailletafel te betreden met zijn allereerste plaats in de top drie.

Eindstand:

1. Spanje
2. Litouwen
3. Montenegro
4. Israël
5. Frankrijk
6. Turkije
7. Kroatisch
8. België
9. Italië
10. Slovenië
11. Duitsland
12. Griekenland
13. Polen
14. Portugal (gedegradeerd naar Divisie B)
15. Tsjechië (gedegradeerd naar Divisie B)
16. Oekraïne (gedegradeerd naar Divisie B)

Siehe auch  Chile propone nuevo parque marino antes de acuerdo global

Ranking eerste tot en met derde in Divisie B, Servië, IJsland en Estland werden gepromoveerd tot Divisie A.

Fotocredit: FIBA.BASKETBALL

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside