Spanje betaald menstruatieverlof: plan uitgelegd – en zou het VK kunnen volgen?

Spanje betaald menstruatieverlof: plan uitgelegd – en zou het VK kunnen volgen?

Slechts een klein aantal landen biedt momenteel menstruatieverlof aan, waaronder Taiwan, Zuid-Korea, Japan, Zambia en Indonesië

De Spaanse regering kondigde onlangs aan van plan te zijn betaald verlof in te voeren voor vrouwen die last hebben van ernstige menstruatiepijn.

De nieuwe wet zou vrouwen drie dagen verlof per maand geven – in sommige gevallen verlengd tot vijf.

Aanmelden naar onze NationalWorld Today nieuwsbrief

Irene Montero, de Spaanse minister van gelijkheid, zei op Twitter: „We zullen in de wet het recht erkennen om te vertrekken voor vrouwen die pijnlijke menstruaties hebben, dat door de staat zal worden gefinancierd.“

Mevrouw Montero voegde eraan toe dat het niet langer „normaal zou zijn om met pijn naar het werk te gaan“ en zei dat de verhuizing „een einde zou maken aan het stigma, de schaamte en de stilte rond menstruatie“.

Maar zou een soortgelijke regeling in het VK kunnen worden ingevoerd – en zou het gunstig zijn?

NationalWorld sprak met verschillende experts om erachter te komen of Groot-Brittannië het voorbeeld van Spanje zou kunnen volgen.

Groot-Brittannië Moet menstruatieverlof invoeren?

Emma Cox, CEO van Endometriosis UK, zei dat het positief is om te zien dat menstrueel welzijn wordt besproken op regeringsniveau in Spanje.

Ze voegde eraan toe dat de „historische preutsheid en stilte rond menstruatiegezondheid“ moet worden uitgedaagd en dat er meer open gesprekken over deze kwestie moeten plaatsvinden.

Mevrouw Cox zei: „Iedereen die pijn ervaart, wat betekent dat ze afwezig moeten zijn van het werk, moet verwachten dat er naar hen wordt geluisterd, dat ze worden geloofd en dat ze ondersteuning krijgen die past bij het type en de ernst van de symptomen die ze ervaren.

„Dit zou het geval zijn met elke andere aandoening, dus waarom slagen werkgevers en de overheid er vaak niet in om endometriose en menstruatieproblemen op dezelfde manier te behandelen?“

Ze zei echter dat, hoewel mogelijke maatregelen voor vrije tijd als gevolg van menstruatie „goedbedoeld“ zijn, een algemeen beleid „het risico inhoudt dat de ernst van de symptomen wordt gebagatelliseerd“ die sommige van degenen met menstruatieproblemen kunnen ervaren.

„In plaats van algemeen menstruatieverlof, willen we dat endometriose wordt erkend voor de chronische aandoening die het is, en dezelfde steun verdient als elke andere ziekte“, zei mevrouw Cox.

Uit recent onderzoek in opdracht van het vrouwengezondheidsbedrijf Hertility is gebleken dat 53% van de vrouwen vindt dat gezondheidsproblemen bij vrouwen niet serieus worden genomen op de werkplek.

Deirdre O’Neill, mede-oprichter van Hertility, zei dat het tijd is dat werkgevers de reproductieve gezondheid van vrouwen „serieuzer“ gaan nemen.

Ze zei: “Al tientallen jaren wordt ongesteldheid behandeld als iets waar vrouwen discreet over moeten zijn, en dit geldt vooral op de werkplek.

„Maar krampen van menstruatiepijn kunnen uiterst slopend zijn en vrouwen zouden vrije tijd moeten hebben om te genezen zonder zich daarvoor te schamen of te schamen.“

Werkgevers moeten „actie ondernemen om het gesprek over de gezondheid van vrouwen te openen, zodat vrouwen in stilte stoppen met lijden“, voegde mevrouw O’Neill eraan toe.

Hormoonexpert dr. Martin Kinsella zei dat vrije tijd vanwege menstruatiepijn een „stap in de goede richting“ zou zijn.

Hij voegde er echter aan toe dat er „nog veel werk aan de winkel is“ om mensen bewust te maken van de hormoonveranderingen die optreden tijdens de menstruatiecyclus van een vrouw.

Hij zei dat mensen de „enorme impact“ moeten kennen die deze veranderingen kunnen hebben, waarvan de symptomen „veel verder kunnen gaan dan pijn en een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de geestelijke gezondheid en het welzijn“.

Dr. Kinsella voegde eraan toe dat naast de pijn die veel vrouwen ervaren tijdens hun menstruatie, veranderingen in hormoonspiegels – met name de daling van oestrogeen en progesteron die optreden na de eisprong – „de stemming van een vrouw aanzienlijk kunnen beïnvloeden“.

Hij zei dat hormonen betrokken zijn bij veel essentiële processen en dat „een buitengewoon significante en complexe reis van hormoonveranderingen plaatsvindt tijdens de maandelijkse menstruatiecyclus van een vrouw“.

Zou een soortgelijk beleid in het VK nuttig zijn?

In 2021 besloot periodeondergoedbedrijf Modibodi een menstruatie-, menopauze- en miskraambeleid in te voeren.

Kristy Chong, CEO van Modibodi, zei dat ze altijd al „het leven van vrouwen gemakkelijker wilde maken en het stigma en het taboe rond menstruatie wilde helpen verminderen“.

Ze zei dat dat een van de redenen was waarom ze besloot om het bedrijf op te richten.

Het bedrijfsbeleid geeft al hun werknemers recht op betaald verlof voor menstruatie, menopauze en miskraam, naast de bestaande ziekteverlofrechten van het bedrijf.

Werknemers van Modibodi bouwen jaarlijks 10 dagen betaald persoonlijk verlof op bij menstruatie, menopauzeklachten of bij een miskraam.

Deze betaalde verlofdagen zijn niet opgenomen in het kader van ziekteverlof, maar zijn specifiek ontworpen om te worden gebruikt door medewerkers die last hebben van menstruatie- of menopauzesymptomen die hun vermogen om te werken belemmeren, of in het geval ze een miskraam of verlies krijgen.

Medewerkers kunnen ook verzoeken om thuis te werken als dat nodig is tijdens hun periode.

Mevrouw Chong zei dat dit beleid werd ingevoerd als onderdeel van de toezegging van het bedrijf om „open en eerlijk over menstruatie te praten, gesprekken over menstruatie te normaliseren en stigma en schaamte die samenhangen met een normaal, natuurlijk deel van het leven te verwijderen“.

NationalWorld nam contact op met het ministerie van Volksgezondheid om te zien wat het standpunt van de regering was over het invoeren van betaald menstruatieverlof – maar op het moment van publicatie hadden ze nog niet geantwoord.

Siehe auch  Afghanistan (kolom) | Duta Keluarga Kroninger

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside