Spanje bestrijdt bosbranden terwijl het broeit in hittegolf

Spanje bestrijdt bosbranden terwijl het broeit in hittegolf

ZARAGOZA, Spanje, 18 juni (Reuters) – Brandweerlieden hebben zaterdag gestreden om de woedende bosbranden in Spanje onder controle te krijgen en mensen zochten verlichting met ventilatoren, schaduw en veel water toen een ongebruikelijke hittegolf de temperaturen naar recordhoogten duwde.

Spanje stevent af op de heetste vroege zomertemperaturen in de afgelopen decennia, met voorspellingen van 40-42 graden Celsius (104-108 Fahrenheit) in Zaragoza in het noordoosten en gebieden van Navarra en La Rioja in Noord-Spanje, volgens het nationale weerbureau AEMET. .

Veel delen van West-Europa hebben de afgelopen dagen gebukt onder ongebruikelijk hoge temperaturen, waardoor de angst voor klimaatverandering nog groter werd. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

In Zaragoza, waarvan de voorspelling zaterdag sist onder de hoogste temperatuur van Spanje van 42 ° C, zwaaiden mensen op een boerenmarkt met fans en kranten, stonden in de schaduw en bleven gehydrateerd. Om 16.00 uur had de temperatuur 40,9C bereikt.

Droge en winderige omstandigheden hebben in verschillende gebieden tot bosbranden geleid, waarbij Zamora, vlakbij de grens met Portugal, het zwaarst is getroffen.

Bijna 20.000 hectare land was verbrand in het Sierra de la Culebra-gebergte en het vuur was „nog steeds actief“, aldus een tweet van de regionale regering van Castilië en León, waar Zamora is gevestigd.

Zaterdagmiddag waren 11 dorpen geëvacueerd en waren zo’n 500 brandweerlieden bezig om de vlammen te doven.

Er zijn geen berichten over doden of gewonden.

In Catalonië zeiden brandweerlieden die probeerden een brand in Baldomar onder controle te krijgen, dat ze verwachtten dat zaterdag „gecompliceerd“ zou worden door „zeer hoge temperaturen en een sterke zuidenwind“.

Siehe auch  Kapal selam Indonesia hilang: 53 awak tewas

Vlammen knetterden en raasden hoog de lucht in aan de rand van het dorp Caudiel, in Castellon, in het oosten van Spanje.

Brandweerlieden, die maskers, bril en helmen droegen, worstelden om de vlammen onder controle te krijgen. Ze hielpen bij het evacueren van bewoners, van wie sommigen hun honden en paarden meesleepten, terwijl rook door het dorp trok.

ZARAGOZA SCHITTEREND

„Dit is een bewijs van klimaatverandering“, vertelde Bernardo Funes, 63, een standhouder en biologische boer in Zaragoza, aan Reuters. „Het is erg zorgwekkend, want… we hebben in mei al maximumtemperaturen van 34, 35 graden gehad en nu in juni is het iets van 44 graden.“

Buiten de grote kathedraal van de stad zat Marisa Gutierrez onder een schaduwrijk baldakijn met de loten die ze verkocht.

„Het is heel erg geweest, met een hete wind die aanvoelde alsof hij uit de woestijn kwam“, vertelde ze aan Reuters. „Dit is niet normaal… in deze tijd van het jaar is er meestal een aangename temperatuur, maar niet deze hitte.“

Ondertussen zeiden deelnemers, verkleed als Romeinen, bij een vrijgezellenfeest in het stadscentrum dat ze net zoveel water moesten drinken als bier.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Vincent West en Jessica Jones; bewerking door Clelia Oziel

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside