Spanje beschuldigt Algerije van het verbreken van handelsbetrekkingen tijdens crisis – Middle East Monitor

Spanje beschuldigt Algerije van het verbreken van handelsbetrekkingen tijdens crisis – Middle East Monitor

Spanje beschuldigde Algerije gisteren van het blokkeren van bijna alle bilaterale handelsuitwisselingen, met uitzondering van de gasexport, na een grote diplomatieke ruzie tussen de twee landen over de betwiste Westelijke Sahara.

„Ondanks Algerijnse verklaringen dat dit kwaadaardige fantasieën waren die door Spanje waren verzonnen, is er inderdaad een blokkering van operaties“, zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jose Manuel Albares, tegen de officiële RNE radio.

In juni kondigde de bankvereniging van Algerije beperkingen aan op de omgang met Spanje, een paar uur na het opschorten van een vriendschapsverdrag met Madrid.

In reactie daarop waarschuwde de Europese Unie Algerije voor de gevolgen van de beperkingen die het Spanje oplegde, een waarschuwing dat het een „schending van de associatieovereenkomst tussen de EU en Algerije zou vormen, vooral op het gebied van handel en investeringen“.

Algerije ontkent de geldigheid van de claims.

De escalatie kwam nadat de Spaanse regering haar standpunt op het betwiste gebied van de Westelijke Sahara had gewijzigd.

Spanje had eerder de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara gesteund. Nadat de diplomatieke spanningen met Marokko vorig jaar echter opliepen, werd de regering overgehaald om het standpunt te aanvaarden dat de Westelijke Sahara een autonome regio met Marokko zou moeten zijn.

Algerije, een groot voorstander van de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara, heeft de ommezwaai van Spanje beschreven als ‚een verraad‘.

LEES: Procureur-generaal van Spanje onderzoekt sterfgevallen door migranten aan de grens met Marokko

Siehe auch  Spanje vakantiewaarschuwing nadat Brit 32 uur vastzat op luchthaven vanwege gemakkelijke paspoortfout

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside