Spanje belooft zijn belangen te verdedigen nadat Algerije de handel heeft stopgezet, behalve de gasstroom

Spanje belooft zijn belangen te verdedigen nadat Algerije de handel heeft stopgezet, behalve de gasstroom

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Jose Manuel Albares poseert voor een portret voor een interview met Reuters in Madrid, Spanje, 7 juni 2022. REUTERS/Susana Vera

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MADRID, 9 juni (Reuters) – De Spaanse regering zal haar nationale belangen „stevig verdedigen“ in de nasleep van het besluit van Algerije om een ​​20 jaar oud verdrag van vriendschap en samenwerking op te schorten en alle niet-gashandel met Spanje, de buitenlandse zei de minister donderdag.

Jose Manuel Albares vertelde verslaggevers dat Spanje ook de gasstromen uit Algerije, die goed zijn voor bijna de helft van de Spaanse gasinvoer, in de gaten hield, en zei dat deze niet werden beïnvloed door de diplomatieke ruzie over het standpunt van Madrid over het betwiste gebied van de Westelijke Sahara. Lees verder

De bankvereniging van Algerije zei woensdag dat de betalingen van en naar Spanje werden stopgezet omdat het verdrag was opgeschort, wat volgens Algerijnse bronnen gevolgen heeft voor alle handel, behalve voor gasleveringen.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

„We analyseren het bereik en de nationale en Europese gevolgen van die maatregel op een serene, constructieve manier, maar ook met vastberadenheid in de verdediging van Spanje en de belangen van Spanjaarden en Spaanse bedrijven“, zei Albares tegen verslaggevers.

De Spaanse export naar Algerije omvat ijzer en staal, machines, papierproducten, brandstof en kunststoffen, terwijl de dienstenexport de bouw, het bank- en verzekeringsbedrijf omvat.

De Spaanse energiebedrijven Naturgy (NTGY.MC), Repsol (REP.MC) en Cepsa hebben contracten met het Algerijnse staatsgasbedrijf Sonatrach.

Siehe auch  Buku Masak dengan Tips Memasak Indonesia - Rekomendasi Keren

De Spaanse minister van Energie, Teresa Ribera, was ervan overtuigd dat Sonatrach zijn commerciële contracten zou respecteren, maar erkende dat de ruzie tussen de twee landen op een delicaat moment komt, aangezien de prijzen van de 10-jarige leveringscontracten nu worden herzien door de betrokken bedrijven. Lees verder

De Noord-Afrikaanse gasleveringen aan Europa zijn dit jaar belangrijk geworden in het licht van de Russische invasie van Oekraïne.

Algerije was woedend toen Spanje in maart zei dat het een Marokkaans plan steunde om de Westelijke Sahara autonomie te bieden. Algerije steunt de Polisario Front-beweging die streeft naar volledige onafhankelijkheid voor het gebied, dat Marokko als het zijne beschouwt en grotendeels onder controle heeft.

Algerije verbrak vorig jaar de diplomatieke banden met Marokko nadat het conflict in de Westelijke Sahara in 2020 opnieuw oplaaide, bijna drie decennia nadat een staakt-het-vuren van kracht werd.

Ook vorig jaar besloot Algerije om een ​​overeenkomst voor de export van gas via een pijpleiding die door Marokko naar Spanje loopt, die bijna de gehele gasvoorziening van Marokko uitmaakt, niet te verlengen. Het bevoorraadt Spanje via een directe onderzeese pijpleiding en per schip.

Het verdrag met Spanje verplichtte beide partijen ook om samen te werken bij het beheersen van de migratiestromen, dus de opschorting ervan zou een potentieel probleem kunnen worden voor Spanje, de Europese Unie en zelfs de NAVO.

Spanje, als gastheer van een aanstaande NAVO-top, zal aandringen op de opname van „hybride dreigingen“ zoals irreguliere migratie, vooral aan de zuidflank, in de nieuwe beleidsroutekaart van de militaire alliantie, vertelde Albares woensdag aan Reuters. Lees verder

Siehe auch  Berdagang crypto hanya dengan ponsel dan 75 sen? Ini sudah mungkin di Indonesia

De verschuiving van Spanje naar het standpunt van Marokko over de Westelijke Sahara maakte vorig jaar een einde aan een geschil tussen Madrid en Rabat waarbij zowel het betwiste gebied als massale migratie betrokken waren.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Emma Pinedo, Belen Carreno en Inti Landauro, Lamine Chikhi in Algiers, geschreven door Andrei Khalip; Bewerking door Hugh Lawson

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside