Spanje begint met vaccinatie tegen apenpokken; wereldwijde telling passeert 1.000: Topupdates | Wereldnieuws

Spanje begint met vaccinatie tegen apenpokken;  wereldwijde telling passeert 1.000: Topupdates |  Wereldnieuws

Te midden van de wereldwijde verspreiding van apenpokken, is Brazilië het laatste land geworden dat zijn eerste geval van een met het virus geïnfecteerde patiënt meldt. Een 41-jarige besmette man was naar zowel Spanje als Portugal gereisd, zei het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring. In New York vermoeden de gezondheidsfunctionarissen een infectie bij tien mensen nadat ze positief waren getest op het Orthopoxvirus. „De meeste van deze mensen hebben milde gevallen gehad, zijn niet in het ziekenhuis opgenomen en zijn vanzelf hersteld“, staat in een update op de gezondheidswebsite van de stad.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tot nu toe al bijna 1.000 gevallen geïdentificeerd sinds de uitbraak werd geregistreerd door „niet-endemische“ landen. De meeste van deze infecties zijn ontdekt in Groot-Brittannië, Canada, Duitsland, Portugal en Spanje, terwijl bijna drie landen patiënten hebben gezien. Monkeypox is een zeldzame ziekte, verwant aan dezelfde virusfamilie als pokken. De ziekte verspreidt zich vooral onder mensen door nauw huid-op-huidcontact en via besmette voorwerpen zoals kleding. De eerste symptomen zijn onder meer hoge koorts, gezwollen lymfeklieren en een blaarachtige waterpokkenachtige uitslag.

Hier zijn de vijf updates over de Monkeypox-spread:

1) De gezondheidsautoriteiten in Spanje zullen beginnen met het vaccineren van nauwe contacten met bevestigde gevallen van apenpokken, meldde persbureau Reuters onder vermelding van functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid. Het Europese land telt tot nu toe meer dan 242 besmettingen.

2) In het VK heeft de regering haar inspanningen opgevoerd om de verspreiding van het virus te vertragen. Donderdag bracht het een advies uit waarin het bewoners – gediagnosticeerd met de ziekte – heeft gevraagd om zichzelf te isoleren van andere mensen in hun huishouden. Het adviesbureau vroeg de besmette patiënten ook om hun wasgoed gescheiden te houden en nauw contact met huisdieren te vermijden.

Siehe auch  Belas dona grandes camiones mineros a la minera chilena de cobre Kodelko para el proyecto Rajo Inca

3) Het onafhankelijke adviespanel voor vaccins van Duitsland beveelt aan dat injecties tegen apenpokken prioriteit krijgen voor geïnfecteerde mensen. Volgens de suggestie moeten twee injecties met een tussenpoos van ten minste 28 dagen worden gegeven aan mensen die niet eerder tegen pokken zijn ingeënt, terwijl een enkele dosis voldoende is voor degenen die eerder een pokkeninjectie hebben gekregen, meldde Reuters onder verwijzing naar het adviespanel.

4) Griekenland lijkt ook het eerste geval van het land te hebben gevonden, waardoor het het laatste land in Europa is dat de verspreiding meldt. Volgens Bloomberg was de patiënt onlangs naar Portugal gereisd. Gezondheidsfunctionarissen zeggen dat verder testen nodig is om volledig zeker te zijn over de infectie.

5) Directeur-generaal van de WHO, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, zei dat het risico dat apenpokken zich zouden vestigen in deze niet-endemische landen reëel was, maar te voorkomen was. De zoönose is endemisch bij mensen in negen Afrikaanse landen.

(Met input van het bureau)


We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside