Spanje: 124.000 Oekraïense vluchtelingen onder tijdelijke bescherming en 8.100 zijn al aan het werk

Spanje: 124.000 Oekraïense vluchtelingen onder tijdelijke bescherming en 8.100 zijn al aan het werk

De Spaanse regering heeft aangekondigd dat Spanje sinds het begin van de Russische invasie tijdelijke bescherming heeft geboden aan meer dan 124.000 Oekraïense vluchtelingen. Dit maakt Spanje het vierde grootste land van Europa wat betreft het aantal tijdelijke beschermingen dat eind mei werd verleend.

In een verklaring van maandag 20 juni verklaarde de regering dat het ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie in het opvangsysteem ongeveer 122.000 vluchtelingen heeft geholpen, wat drie keer het normale volume aan vluchtelingenopvang is in een standaardjaar, SchengenVisaInfo .com meldt.

Daarnaast blijven er nog zo’n 21.000 vluchtelingen op de wachtplaatsen in het systeem.

Hoewel het profiel van deze bevolkingsgroep verschilt van dat van andere migratiebewegingen, met 34 procent van hen minderjarig en 73 procent van de volwassenen vrouw, is volgens de regering zonder enig incident in hun behoeften voorzien.

“Meer dan 8.100 mensen die in de afgelopen drie maanden uit Oekraïne zijn aangekomen, werken al, en 47.000 hebben een sofinummer, 22.000 kinderen onder de 18 jaar gaan naar school en 48.000 mensen hebben een gezondheidskaart Individueel” luidt de verklaring.

Het centrum in Pozuelo de Alarcón is het centrum dat de grootste activiteit heeft geregistreerd voor 22.500 vluchtelingen, gevolgd door het centrum in Barcelona, ​​dat 21.680 andere vluchtelingen uit Oekraïne heeft geholpen. Naast deze twee regio’s zijn 12.654 mensen door Ciudad de La Luz en 8.560 door Malaga gegaan.

De regering heeft geconstateerd dat van het totale aantal Oekraïense vluchtelingen dat in deze centra wordt opgevangen, 62 procent hoger onderwijs heeft genoten en 26 procent een diploma en een beroepsopleiding heeft genoten.

Siehe auch  Badai pasir menyebabkan kepanikan dan modul Argentina menyebabkan lebih banyak kerusakan pada malam putaran

Daarnaast is in totaal 53 procent van de Oekraïense vluchtelingen aangekomen via vervoer over land, 41 procent per vliegtuig en negen procent per trein.

In dit verband wees de minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie, José Luis Escrivá, erop dat het ministerie een uitkering verwacht die kan oplopen tot € 400 per maand voor Oekraïense gezinnen, plus nog eens € 100 per maand voor elke afhankelijke minderjarige .

“Een van de vereisten om voor dit nieuwe steunkader in aanmerking te komen, is onder meer het genieten van tijdelijke bescherming en het ontbreken van de financiële middelen om in basisbehoeften te voorzien.” voegde hij er ook aan toe.

Om alle vluchtelingen te laten integreren op de arbeidsmarkt, wordt de hoofdrol gespeeld door de gespecialiseerde eenheden van de Spaanse Confederatie van Organisaties (CEOE) en de sociale zekerheid die zijn geïnstalleerd in zorg- en verwijzingscentra (CREADE) en die werkbegeleiding bieden aan Oekraïners.

Bovendien blijkt uit gegevens die zijn gepubliceerd door het Algemeen Subdirectoraat voor Migratieanalyse van het Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie dat meer dan 65.000 mensen of 28.837 ontheemde gezinnen uit de oorlog in Oekraïne zijn opgevangen bij CREADE.

>> Tijdlijn van Oekraïense vluchtelingen die EU-landen bereiken te midden van Russische invasie

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside