Spaanse Repsol begint ’nieuwe dynamiek‘ in relatie met Venezuela

Spaanse Repsol begint ’nieuwe dynamiek‘ in relatie met Venezuela

Het bedrijfslogo van Repsol is te zien in hun kantoor in Caracas, Venezuela, 25 april 2017. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

  • Venezuela’s zware ruwe olie om Repsol te helpen bij het optimaliseren van complexe eenheden
  • Bedrijf heeft 3 miljoen vaten Venezolaanse olie ontvangen

MADRID/HOUSTON, 28 juli (Reuters) – Het Spaanse Repsol (REP.MC) begint een „nieuwe dynamiek“ voor zijn activiteiten in Venezuela, waar de VS het oliebedrijf hadden geblokkeerd om toegang te krijgen tot de zware ruwe olie van het Zuid-Amerikaanse land voor zijn raffinaderijen , zei de CEO van het bedrijf donderdag.

Repsol hervatte deze maand de invoer van Venezolaanse ruwe olie na een pauze van twee jaar, afgedwongen door de sancties van Washington tegen de regering van president Nicolas Maduro, toen het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vergunningen verleende aan Europese bedrijven in het OPEC-land.

Eni (ENI.MI) heeft sinds juni in totaal 3,6 miljoen vaten Venezolaanse ruwe olie ontvangen van het staatsoliebedrijf PDVSA, op die manier een deel van de openstaande schuld aan het Italiaanse bedrijf vereffend, volgens PDVSA’s documenten en tankertrackinggegevens.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

De meeste ruwe olie is later door Eni geleverd aan Repsol, dat een grotere capaciteit heeft voor het raffineren van zware zure ruwe soorten.

„Het lijkt mij dat we een nieuwe dynamiek aangaan met betrekking tot Venezuela“, zei Repsol CEO Josu Jon Imaz tijdens de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal van het bedrijf.

Siehe auch  Die besten 30 Sexspielzeug Für Ihn Handverlesen für Sie

„De terugkeer van ladingen uit Venezuela is goed nieuws voor onze raffinage (business) omdat de kwaliteit van die ruwe olie perfect past bij de hoge complexiteit van ons systeem“, voegde hij eraan toe.

Het Spaanse bedrijf heeft tot nu toe bijna 3 miljoen vaten Venezolaanse olie ontvangen, zei de directeur, zonder uit te leggen hoe groot de importvolumes zullen zijn.

De Venezolaanse zware ruwe olie zal Repsol helpen de meest complexe eenheden van zijn raffinaderijen te voeden, waardoor de faciliteiten gunstiger worden.

„We zullen een grotere capaciteit hebben om onze cokers te vullen, waarschijnlijk door de conversie-eenheden die we hebben op een betere manier te optimaliseren“, zei Imaz.

Repsol verminderde het gebruik van gas in zijn raffinaderijen – essentieel voor het omzetten van ruwe olie in motorbrandstof – met 1 miljard kubieke meter (bcm), en zocht naar alternatieven terwijl Europa probeert de vraag te beteugelen in geval van verdere verstoringen van de levering vanuit Rusland, zei het bedrijf ook tijdens haar resultatenrapport.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Isla Binnie in Madrid en Marianna Parraga in Houston Bewerking door Nick Zieminski

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside