Spaanse ombudsman ‚bezorgd‘ dat de meerderheid van de artsen weigert abortussen uit te voeren

Spaanse ombudsman ‚bezorgd‘ dat de meerderheid van de artsen weigert abortussen uit te voeren

De Nationale Vereniging voor de verdediging van het recht op gewetensbezwaren door biomedisch personeel (ANDOC) onderstreepte in een verklaring aan ACI Prensa dat de grondwettelijke functie van de ombudsman is “de fundamentele rechten en openbare vrijheden van burgers te verdedigen door toezicht te houden op de activiteiten van openbare administraties.”

De vereniging wees erop dat abortus “geen grondrecht is; het komt niet voor in onze magna carta of in enige universeel erkende verklaring van rechten,” terwijl het recht op gewetensbezwaren is opgenomen in de Spaanse grondwet, “nauw verbonden met de vrijheid van geweten en bewustzijn erkend in artikel 16 en dat alle burgers hebben , die het moet dienen en beschermen.”

„We denken dat de ombudsman ook bereid zal zijn om te luisteren naar de objecten en de beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in het algemeen en naar zoveel vrouwen die door gebrek aan middelen gedwongen worden om een ​​abortus te ondergaan“, voegde ANDOC toe.

„We willen denken dat hij niet handelt op verzoek van (een andere) partij, iets wat nogal in strijd is met de hoge verantwoordelijkheid die zijn functie met zich meebrengt“, aldus de vereniging.

Abortus in Spanje

De realiteit is dat in Spanje abortus sinds 2010 als een (niet-fundamenteel) recht wordt beschouwd en is opgenomen in de lijst van openbare medische diensten.

Sinds de eerste abortuswet in 1985 werd aangenomen, wordt de overgrote meerderheid van abortussen – niet alleen in Madrid maar ook op nationaal niveau – uitgevoerd via de particuliere abortusindustrie. Alleen al tussen 2011 en 2020 werd volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid jaarlijks tussen 84,5% en 96,6% van de abortussen uitgevoerd in particuliere instellingen, de overgrote meerderheid van hen in poliklinieken.

Siehe auch  Die besten 30 Bettwäsche Mickey Mouse Handverlesen für Sie

De cijfers zijn te wijten aan het feit dat de overgrote meerderheid van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg gebruik maakt van hun recht om gewetensvol bezwaar te maken tegen het nemen van het leven van een ongeboren mens.

Dit verhaal werd voor het eerst gepubliceerd door ACI Prensa, de Spaanstalige nieuwspartner van CNA. Het is vertaald en aangepast door CNA.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside