Spaanse medische reissector in gevaar door onbetaalde rekeningen van toeristen

Spaanse medische reissector in gevaar door onbetaalde rekeningen van toeristen

Spanje wordt geconfronteerd met een groot probleem met betrekking tot medisch toerisme, aangezien veel ziekenhuizen en klinieken medische toeristen die naar Spanje reizen voor medische behandeling verwarren met degenen die op vakantie naar Spanje reizen en dringende medische behandeling nodig hebben, maar zonder de rekening te betalen.

In dit verband heeft Spanje op vrijdag 24 juni de laatste hand gelegd aan plannen om de gezondheidszorgschulden van zijn regio’s terug te betalen nadat sommige apothekers hun deuren hadden gesloten uit protest tegen onbetaalde rekeningen in het land, meldt SchengenVisaInfo.com.

Het Verenigd Koninkrijk is gerangschikt als een van de grootste bronnen van toerisme in Spanje en na de Brexit zijn de EU-regels voor grensoverschrijdende gezondheidszorg en reisziektekostenverzekering gewijzigd voor reizigers uit dit land. Door het ontbreken van informatie over het ontvangen van medische zorg in Spanje onder Britse onderdanen, staat het VK al bovenaan de lijst van landen met betaalde medische rekeningen.

Na het VK staan ​​ook Duitsland, Frankrijk en Italië op de lijst van dubieuze debiteuren naar nationaliteit. Tegelijkertijd zijn de bestemmingen buiten Europa met het grootste aantal onbetaalde toeristen de VS en Argentinië.

Het proces van het ontvangen van betalingen van patiënten, vooral die van buiten de EU, nadat ze naar huis zijn gegaan, is complex en eindigt vaak onbevredigend voor het ziekenhuis. Op deze manier maken de oplopende rekeningen die onbetaald zijn de ziekenhuizen minder geneigd tot medisch toerisme.

Met name de Spaanse kustgebieden hebben te maken gehad met het probleem van buitenlanders zonder hun medische rekeningen te betalen vanwege de grote toestroom van toeristen in deze gebieden.

Siehe auch  "Spanje is geweldig en niet alleen voor vakanties"

Naast ziekenhuizen heeft de lading onbetaalde rekeningen de overheid op de Balearen, zoals Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera, getroffen. Naar schatting bedraagt ​​de totale schuld die op deze manier in de periode 2019-2022 is ontstaan ​​nu ruim € 7 miljoen.

Om het probleem aan te pakken, heeft de Balearic Islands Health Service besloten een extern bedrijf in te huren om onbetaalde rekeningen te innen van reizigers en medische toeristen die in ziekenhuizen of gezondheidscentra zijn behandeld en nooit hebben betaald.

Spanje houdt zich al sinds 2012 met deze kwestie bezig, toen vice-premier Soraya Saenz de Santamaria uitlegde dat de regering destijds ongeveer € 17 miljard had betaald aan de leveranciers van zijn autonome gemeenschappen, eraan toevoegend dat ze meer dan € 9 miljard had betaald in onbetaalde rekeningen aan gemeenten van Spanje. 73 procent van dat geld zou voor onbetaalde zorgrekeningen zijn.

Bovendien opent het ministerie van Volksgezondheid en Consumentenzaken van de Balearen ook een openbare aanbesteding om een ​​bedrijf te vinden dat medische toeristen opspoort en hen dwingt te betalen voor een budget van € 1,43 miljoen.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside