Spaanse BBVA verhoogt bod op lira op Turkse bank Garanti

Spaanse BBVA verhoogt bod op lira op Turkse bank Garanti
  • BBVA verhoogt bod in Turkse lira met 23% op Garanti
  • Bod van 1,985 miljard euro lager dan bod van 2,25 miljard in november
  • Afschrijving lira achter lagere waardering
  • BBVA ziet maximale kapitaalimpact van 34 basispunten
  • Aandelen in BBVA meer dan 2% gedaald

MADRID, 25 april (Reuters) – Het Spaanse BBVA zei maandag dat het zijn bod op de rest van de Turkse bank Garanti had verhoogd, gebruikmakend van een daling van de lira met een bod van 1,985 miljard euro ($ 2,1 miljard) om zijn blootstelling aan opkomende markten te vergroten .

BBVA (BBVA.MC) zei dat het zijn bod had verhoogd tot 15,00 Turkse lira ($ 1,02) per aandeel van 12,20 lira voor de 50,15% van Garanti (GARAN.IS) die het niet bezit. Lees verder

Ondanks het stijgende bod met 23% tot 31,595 miljard lira, is het bod van BBVA gewaardeerd in euro’s minder waard dan de 2,25 miljard euro toen het aanvankelijk op 2 november werd aangekondigd. 15 aangezien de Turkse munt sindsdien met meer dan 28% is gedeprecieerd.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Het voorstel betekent dat BBVA mogelijk de rest van Garanti zou kunnen kopen voor minder dan een derde van de 7 miljard euro die het besteedde aan het kopen van het 49,85%-belang dat het al bezit.

Net als de Spaanse rivaal Santander (SAN.MC), is BBVA aan het uitbreiden om groter te worden waar het een grotere groei ziet terwijl het worstelt om inkomsten te vergroten in volwassen markten. Lees verder

Hoewel analisten het er grotendeels over eens zijn dat de Garanti-deal vanuit financieel oogpunt logisch is, hebben velen gewezen op de macro-economische risico’s van wedden op opkomende markten.

Siehe auch  Xi Jinping menganggap utang miliaran negara lain sebagai alat kekuasaan

„De mening van beleggers over BBVA die zijn blootstelling aan Turkije op dit moment vergroot, blijft negatief, en het is onwaarschijnlijk dat deze aankondiging het aandeel vanuit dat perspectief zal helpen“, zei UBS.

De aandelen van BBVA daalden met 2,3% om 0753 GMT, vergeleken met een daling van 0,7% van de Spaanse blue-chipindex Ibex-35 (.IBEX).

De Spaanse investeringsmaatschappij Alantra zei dat de herziene voorwaarden aangaven dat BBVA „op zoek was naar een grote overname van het bod van Garanti“.

BBVA zei dat als gevolg van de verhoging van de biedprijs de acceptatieperiode is verlengd tot 18 mei vanaf 29 april.

Conform de Turkse overnameregelgeving kan de biedprijs tijdens deze verlenging niet worden gewijzigd.

BBVA schatte een maximale impact van ongeveer 34 basispunten in haar Common Equity Tier-1 Fully-ratio, de strengste maatstaf voor solvabiliteit, ervan uitgaande dat alle Garanti-aandeelhouders het bod accepteren, een daling van een aanvankelijk geladen geschatte 46 basispunten.

($ 1 = 14.7589 lira)

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Jesús Aguado; Bewerking door Inti Landauro en Alexander Smith

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside