Shakira riskeert meer dan 8 jaar gevangenisstraf als ze veroordeeld wordt voor belastingfraude in Spanje

Shakira riskeert meer dan 8 jaar gevangenisstraf als ze veroordeeld wordt voor belastingfraude in Spanje

Opmerking

Spaanse openbare aanklagers eisten meer dan acht jaar gevangenisstraf en een boete van ongeveer $ 24 miljoen voor Shakira wegens vermeende belastingfraude, terwijl de autoriteiten doorgaan met hun jarenlange zaak tegen de Colombiaanse popster.

Shakira’s juridische problemen begonnen in 2018 toen de Spaanse autoriteiten haar beschuldigden van het ontduiken van belastingen voor een bedrag van 14,5 miljoen euro, of bijna 15 miljoen dollar, tussen 2012 en 2014 – een periode van drie jaar waarin ze beweerde dat ze nog niet officieel naar Spanje was verhuisd. Een rechter voltooid vorig jaar dat openbare aanklagers voldoende bewijs hadden verzameld om belastingfraude voor de rechtbank te vervolgen.

Vrijdag onthulden officieren van justitie zes aanklachten tegen Shakira, 45, nadat ze eerder deze week een schikkingsovereenkomst had afgewezen. El País meldde:. Volgens de Spaanse krant benadrukten de autoriteiten het aanzienlijke bedrag aan belastingen dat ze naar verluidt verschuldigd was, evenals haar staat van dienst van het gebruik van offshore belastingparadijzen, als verzwarende factoren in de zaak.

De Grammy-winnende artiest, beroemd om hitnummers als „Hips Don’t Lie“ en „Waka Waka“, heeft geweigerd wangedrag bij gelegenheden, ook tijdens haar gerechtelijke getuigenis in 2019.

The Pandora Papers: miljarden verborgen buiten bereik

Shakira’s publicisten in Londen gezegd de zanger „heeft altijd meegewerkt en zich aan de wet gehouden, en heeft onberispelijk gedrag vertoond als individu en als belastingbetaler“, meldde de Associated Press. Haar public relations-team in Spanje zei dat ze het bedrag dat ze verschuldigd was aan de belastingdienst van het land onmiddellijk heeft terugbetaald zodra ze op de hoogte was gesteld. Ze stortte ook nog eens 3 miljoen euro aan rente. Deze betalingen, zo meldde El País, kunnen door aanklagers als een verzachtende omstandigheid worden beschouwd als het gaat om de duur van een mogelijke gevangenisstraf.

Siehe auch  Bagaimana 'berjalan' di Glasgow mengungkapkan ketidakadilan iklim

De kosten van belastingfraude hangen af ​​van waar Shakira van 2012 tot 2014 woonde. Ze beweert dat haar fiscale woonplaats tot 2015 in de Bahama’s was, toen ze naar Barcelona verhuisde met haar partner, FC Barcelona-voetballer Gerard Piqué. (Het echtpaar, dat twee kinderen samen heeft, vorige maand kondigde het einde aan van hun 11-jarige relatie.)

Maar volgens Spaanse onderzoekers zou Shakira in elk van die drie jaar meer dan 200 dagen in het land hebben doorgebracht. De Spaanse regering bepaalt dat een persoon die 184 dagen of langer in het land verblijft, voor belastingdoeleinden als een ingezetene wordt beschouwd. Deze bevindingen, eerst gepubliceerd door El País in 2020, waren gebaseerd op een reconstructie van Shakira’s schema, zoals openbare waarnemingen door fans en fotografen.

Aanklagers beweren ook dat Shakira in 2012 onroerend goed in Barcelona heeft gekocht, dat later het familiehuis werd dat ze deelde met Piqué, Reuters gemeld.

Shakira was een van de beroemdheden wiens namen verschenen in twee grote hoeveelheden gelekte financiële documenten, de Paradise Papers in 2017 en de Pandora Papers in 2021. De onderzoeken brachten haar in contact met offshore-bedrijven in belastingparadijzen zoals de Britse Maagdeneilanden en Malta.

Haar PR-team in Spanje en het parket in Barcelona reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside