Sciolo opent zijn rol in de naturalisatie van Lorenzo Brown, Spanje’s EuroBasket-kansen / Nieuws

Sciolo opent zijn rol in de naturalisatie van Lorenzo Brown, Spanje’s EuroBasket-kansen / Nieuws

De naturalisatie van Lorenzo Brown heeft een storm van reacties losgemaakt rond het Spaanse basketbal.

Lorenzo Brown

Team:

UNIKS Kazan

Positie: SG
Leeftijd: 31
Hoogte: 198 cm
Gewicht: 90 kg
Geboorteplaats: Georgië, Verenigde Staten van Amerika

De hoofdcoach van het Spaanse nationale team, Sergio Sciolo en de voorzitter van de Federatie, Jorge Garbajosa, hebben serieuze reacties gekregen nadat de in Amerika geboren bewaker het Spaanse paspoort in handen kreeg dat hem het recht geeft om met de ‚Roja‘ deel te nemen aan hun komende toernooien.

in een interview met ASSciolo sprak over zijn rol in de zaak en gaf toe dat hij alleen „een positief rapport“ over Brown heeft, terwijl hij eraan toevoegde dat de Spaanse Federatie hem om zijn mening vroeg.

„Enkele maanden geleden ontving ik van het VBO het bericht dat Lorenzo Brown, via zijn vertegenwoordigers, de wil had uitgesproken om de Amerikaanse nationaliteit op te geven om de Spaanse nationaliteit aan te nemen. Ze vroegen me of ik hem kende. Eerlijk gezegd, het was een enorme verrassing“, aldus de 61-jarige Italiaanse specialist.

De Italiaanse tacticus kende Brown van hun gemeenschappelijke periode bij de Toronto Raptors drie jaar geleden en daarom vertelde Scariolo de Federatie dat de nieuwe speler van Maccabi Tel Aviv „het team zou kunnen helpen“.

„We zijn niet ingegaan op een politieke kwestie of enige beoordeling van iets anders. Ik ben een coach, ik heb een bericht ontvangen met een verzoek om een ​​mening; en ik heb geantwoord dat, volgens zijn kenmerken, zijn rol, karakter en persoonlijkheid, hij was een speler over wie ik een positief rapport kon geven,“ merkte Sciolo op.

Op de vraag of Brown de Spaanse kleedkamer kan verdelen en of hij denkt niet goed ontvangen te worden door zijn teamgenoten, antwoordde de ervaren coach dat „wanneer een speler een kleedkamer binnenkomt, de eerste code loyaliteit aan al zijn teamgenoten is.

Ontrouw jegens een teamgenoot is de grootste aberratie waarmee een speler besmet kan worden. Deze spelers kennende, twijfel ik er niet aan dat een dergelijk risico niet bestaat“, verzekerde hij.

Sciolo wees er verder op dat hij met de speler sprak „om hem te vragen of hij echt wilde spelen en positief was. Sindsdien heb ik hem niet meer gesproken.“

Sergio Sciolo ontkende alle geruchten dat hij Brown had gevraagd om zich bij Spanje aan te sluiten.

„Ik weet echt niet wie het lef heeft gehad om zo’n verhaal te verzinnen,“ vroeg hij zich af, eraan toevoegend dat de Spaanse Federatie „alle kansen moest bekijken voor de hele Spaanse basketbalbeweging om competitief te blijven en haar bevoorrechte positie te behouden op het internationale toneel.“

Sciolo benadrukte ook dat het leven zonder de geblesseerde en dus niet-beschikbare Ricky Rubio in de komende EuroBasket „heel moeilijk, gecompliceerd zal zijn. Het is waarschijnlijk het moeilijkste moment in de geschiedenis van het nationale team in de afgelopen 15 jaar. om te kunnen concurrentiepositie behouden.”

Een groot probleem voor Spanje is het feit dat een aantal van hun spelers in het seizoen ondermaats hebben gepresteerd. „Ik weet niet of degenen die een schitterend seizoen hebben gespeeld op de vingers van één hand te tellen zijn“, waarschuwde Virtus Bologna’s play-caller.

„Nu het niveau van talent in ons team daalt, zullen de eisen voor een goed resultaat dalen, maar ze mogen niet dalen in termen van houding, basketbalkwaliteit, opofferingsgezindheid, inzet. Daar valt niet over te onderhandelen. Ongeacht talent , die waarden en die identiteit mogen niet verloren gaan“, voegde Sciolo eraan toe.

Vooruitlopend op de EuroBasket van 2022 in september, gaat Spanje in de zomer een aantal veeleisende vriendschappelijke wedstrijden spelen. Twee daarvan tegen Litouwen en nog eens twee tegen Griekenland. Maar Sciolo besteedt niet al te veel aandacht aan de resultaten van scrimmages.

„Hoewel we 90% van de voorbereidingswedstrijden hebben gewonnen, zijn ze nooit belangrijk voor mij geweest. Ze zullen heel weinig zeggen voor de EuroBasket. Het is oké om tegen concurrerende rivaliserende teams te spelen, maar de uitkomst van die wedstrijden is nooit van belang geweest“, zei hij. benadrukt.

Ten slotte ging Sciolo in op de verschijning van veel EuroLeague- en NBA-supersterren in het toernooi. Naar zijn mening, dankzij Shane Larkin, die hij „de beste Amerikaanse bewaker in Europa“ noemt, gaat Turkije „van een concurrent naar een van de favorieten. En ik noem Turkije omdat het de eerste naam is die in me opkomt, hij zei.

„Natuurlijk denk ik dat Slovenië, Frankrijk en Servië altijd meer kansen hebben dan de rest. Maar Griekenland met Giannis Antetokounmpo wordt brutaal; Italië, dat vijfde werd op de Olympische Spelen, Litouwen; Georgië zal een competitief team zijn met Bitadze .“

Siehe auch  China mengimpor 68.000 ton penampilan

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside