Samenvatting & Hoogtepunten: Italië 1-1 Spanje; Vrouwenvriendelijk

Samenvatting & Hoogtepunten: Italië 1-1 Spanje;  Vrouwenvriendelijk

Het EK Dames staat voor de deur en teams leggen de laatste hand aan hun voorbereidingen. Spanje nam het op tegen Italië in hun laatste voorbereidingswedstrijd voor het EK. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel met beide goals in de 2e helft.

Jorge Vilda stelde Spanje op een typische 4-3-3-manier op. De aanval werd gevormd door het trio van Mariona Caldentey, Esther Gonzalez en Lucía García. Milena Bertollini, aan de andere kant, stond opgesteld in wat leek op een 4-5-1, met Juventus‘ Cristiana Girelli bovenaan en Elisa Bartoli en Elena Linari vormden het CB-duo.

De eerste helft eindigde doelpuntloos en Italië verdedigde zich met zeer compacte lijnen. Spanje domineerde de bal en hield het territorium, maar Italië wist ze op afstand te houden. Zonder de bal waren de brede spelers van Italië snel in het droppen aan de buitenkant van de middenveldlijn en een van de spelers stapte op, afhankelijk van de locatie van de bal. Spanje vond het moeilijk om door de compacte lijnen van Italië te spelen.

Esther kreeg wel een paar kansen, een daarvan kwam uit een corner waar ze de bal naar de dichtstbijzijnde paal schoof, maar die ging over. Ze was zoals gewoonlijk meedogenloos met haar pers en manifesteerde daarmee een schot.

Spanje had in de eerste helft 73% van het balbezit met 12 schoten, in vergelijking met de 1 van Italië, maar slechts 1 van de 12 die op doel was.

In de 2e helft maakten beide teams wissels. Spanje verving Mapi Leon door Ivana bij CB, terwijl Italië Flaminia Simonetti en Valentina Giacinti voor respectievelijk Arianna Caruso en Barbara Bonansea binnenhaalde. De ploeg van Bertollini scoorde in de 2e helft al snel uit een hoekschop. Esther’s losse markering van aanvaller Bergamaschi stelde haar in staat om voor haar te komen bij de achterste paal om de levering te halen.

Siehe auch  Schipper Saurabh Tiwary neemt Jharkhand mee naar knock-outs, Yash Dhull raakt Maiden dubbele ton voor Delhi in groep H

Na het doelpunt speelde Spanje met veel urgentie. Ze waren er snel bij om aan de andere kant aan te vallen en schoten af ​​te vuren. Vilda maakte in de 63e minuut 3 wissels, waarbij Cardona, Olga en Laia respectievelijk Esther, Leila en Patri in de plaats kwamen. Dit betekende dat Lucía García nu als spits aan het spelen was. Spanje was er snel bij om de bal wijd weg te schuiven en op zoek te gaan naar voorzetten gericht op aanstormende spelers.

Spanje scoorde op dezelfde manier de gelijkmaker. In de 67e minuut spreidde Aitana de bal wijd uit voor Cardona, wiens voorzet empathisch werd weggezet door Alexia aan de dichtstbijzijnde paal. Spanje keek hierna weer in de overmacht.

Olga speelde een goede wedstrijd nadat ze opkwam, ze voegde een energiestoot toe met haar longen barstende runs en bood een optie achteraan en strek het veld lateraal uit. In de rust verdedigde ze goed tegen dreiging, waardoor ze haar tempo goed kon gebruiken.

In de 75e minuut kwamen Athenea en Irene in de plaats van Mariona en Aitana. Spanje wist via Patri de lat van buiten het strafschopgebied te raken. Terwijl Spanje hun aanval opvoerde en iedereen op Ivana naar voren duwde, stelde dit Bertollini’s kant in staat om in de rust naar kansen te zoeken. Giacinti bood goed dreigement op de counter. Italianen waren erg slim in de manier waarop ze contactuitdagingen gebruikten om overtredingen te tekenen en wat ademruimte te kopen.

Athenea probeerde het tegen spelers op te nemen en stukjes aan de bal te doen, maar de Italianen waren erg goed in het ontkennen van haar ruimte en het verdubbelen van haar. Ze hielp Olga veel in de verdediging en maakte als optie een paar goede runs naast en achter. Ivana zag er goed uit toen ze in actie werd geroepen, met name het sluiten van Giacinti in de 81e minuut en haar een schot ontzeggen.

Siehe auch  CEO Friesland Campina memperkirakan harga susu akan berada di atas € 40

Spanje had gehoopt hun voorbereiding op een hoogtepunt af te sluiten met een overwinning, maar de wedstrijd riep enkele vragen op die Vilda moest oplossen. Ze spelen tegen Finland tijdens hun opening op het EK op 8 juli.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside