Salima Tete van Jharkhand schittert in hockey die armoede verslaat

Salima Tete van Jharkhand schittert in hockey die armoede verslaat

Salima komt uit het dorp Barki Chhapar onder het Sadar-blok van het district Simdega.

Salima heeft een prachtige en inspirerende reis gemaakt van een klein dorp in Jharkhand naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Het zal niet overdreven zijn om het Simdega-district in Jharkhand te noemen als de kwekerij van hockey in India. Het district heeft India veel briljante spelers gegeven die heel hard hebben gewerkt om hun team te laten winnen en India trots te maken. Toen de hockeyster voor dames, werd Salima Tete voor het eerst geselecteerd voor Olympische Spelen in Tokiowerd verwacht dat het Indiase dameshockeyteam een ​​geweldige prestatie zou leveren op de Olympische Spelen.

Salima komt uit het dorp Barki Chhapar onder het Sadar-blok van het district Simdega. Haar vader Sulakshan Tete is ook een goede hockeyspeler en zo is Salima van jongs af aan opgegroeid met hockey. Haar moeder Subhani Tete is een huisvrouw.

Salima heeft haar hockeycarrière sinds haar kindertijd opgebouwd door te strijden tegen armoede en financiële problemen. De staat van het huis van deze toonaangevende hockeyspeler zal ieders hart breken. Ze had tot voor kort zelfs geen tv bij haar thuis. Het districtsbestuur van Simdega installeerde op 4 augustus bij haar thuis een smart-tv met een settopbox na instructies van minister-president Hemant Soren. De regering kwam pas in actie nadat de foto’s van Salima’s huis viraal gingen op sociale media.

Salima deed vroeger elk jaar met haar vader mee aan het Lathakhaman hockeytoernooi. Haar vader had eerder ook de prijs voor beste speler in dit toernooi ontvangen. Tijdens dit zag de president van Hockey Simdega, Manoj Konbegi, Salima spelen. Hij belde haar voor een proef in het hockeycentrum van Simdega. Vervolgens werd in november 2013 Salima geselecteerd voor het wooncentrum.

Vanwege haar talent werd ze geselecteerd voor het SGFI National School Hockey Tournament in het Jharkhand team. In 2016 werd ze geselecteerd in het junior Indiase vrouwelijke hockeyteam. In 2018 kreeg Salima de positie van aanvoerder van het junior Indiase vrouwelijke hockeyteam in de Olympische Jeugd en won het team de zilveren medaille. Als resultaat van Salima’s geweldige weergave van het spel, werd ze in 2019 geselecteerd in het senior Indiase vrouwelijke hockeyteam en vervolgens werd ze geselecteerd voor de Olympische Spelen.

Lees alle Laatste nieuws, Belangrijk nieuws en Coronanieuws hier

Siehe auch  Hans Goedkoop duikt in Colonial Geschiedenis voor De Indische rekening

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside