Sainz heeft zijn moment om te schitteren in Spanje

Sainz heeft zijn moment om te schitteren in Spanje

Formula One F1 – Spaanse Grand Prix – Circuit de Barcelona-Catalunya, Barcelona, ​​​​Spanje – 19 mei 2022 Ferrari’s Carlos Sainz Jr. voor de Spaanse Grand Prix REUTERS/Nacho Doce

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

BARCELONA, 19 mei (Reuters) – Carlos Sainz moet nog opkomen als winnaar van de Formule 1, maar de Spaanse Grand Prix van zondag is een kans voor de Ferrari-coureur om een ​​droom waar te maken, voor een groot thuispubliek, en een einde maken aan een wachttijd van 146 races.

Hij heeft een winnende auto, met teamgenoot Charles Leclerc die dit seizoen twee van de vijf races won en het kampioenschap leidde, en veel hoop.

„Het zou de beste ooit zijn om het bij mij thuis te doen“, vertelde Sainz donderdag aan verslaggevers op het Circuit de Catalunya. „Ik blijf erover nadenken, blijf erover dromen.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

„Toen ik 10 jaar oud was, droomde ik ervan om een ​​Formule 1-coureur te worden, en het gebeurde. Toen droomde ik ervan om een ​​Ferrari-coureur te worden en het gebeurde.

„Het is wat me motiveert, waardoor ik om 7 uur ’s ochtends train en als een gek push. Ik denk erover na, maar ben niet geobsedeerd“, voegde de 27-jarige toe, die dit jaar drie keer op het podium heeft gestaan, waaronder de tweede in de Bahreinse opener.

De laatste keer dat Ferrari won in Spanje, waar inhalen een uitdaging kan zijn, was met een Spaanse coureur — tweemaal wereldkampioen Fernando Alonso in 2013.

Siehe auch  ¿Terminará finalmente el nuevo liberalismo en Chile?

Alonso, nu met Alpine in eigendom van Renault, is de enige Spaanse F1-coureur die thuis heeft gewonnen en ook hij zal veel steun krijgen als de fans in aantallen terugkeren na twee door pandemie getroffen jaren.

TEAM BESTELLINGEN

Leclerc heeft een voorsprong van 51 punten op Sainz, maar slechts 19 van Red Bull’s Max Verstappen, een situatie die de vraag openlaat of teamorders worden opgelegd, hoewel het seizoen nog jong is.

Leclerc en Verstappen hebben elke race gewonnen, met 3-2 in het voordeel van de Nederlandse coureur, en de twee zullen waarschijnlijk weer wiel aan wiel gaan.

De race markeert de echte start van het Europese seizoen, ondanks die vorige maand op het circuit van Imola in Italië, en is het punt waarop de teams hun ontwikkeling versnellen.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft gesproken over „belangrijke“ upgrades om een ​​prestatiekloof met Red Bull te dichten.

Verstappen jaagt op een derde opeenvolgende overwinning, na Imola en Miami, voor de tweede keer in zijn carrière en op het circuit waar hij met 18 jaar de jongste winnaar van de Formule 1 werd in 2016.

„Hopelijk kunnen we het momentum van de laatste paar races vasthouden met een schone start vanaf vrijdag“, zei de Red Bull-coureur.

Ook kampioen Mercedes hoopt na een moeizame start op vooruitgang.

„Er is enorm veel hard gewerkt in de fabrieken om de gegevens uit Miami te ontrafelen en om te zetten in verbeteringen voor Barcelona“, zei teambaas Toto Wolff.

„Na daar in de winter te hebben getest, zij het met een auto die sindsdien veel is geëvolueerd, zal het een goede plek zijn om de informatie die we hebben over de huidige auto te correleren en we hebben goede hoop dat we nog een stap voorwaarts zullen maken. “ „

Siehe auch  Indonesia langgar kesepakatan hutan dengan Norwegia

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft zes keer gewonnen in Barcelona, ​​waaronder de laatste vijf, maar zijn hoop om nog een overwinning te vieren lijkt klein.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Alan Baldwin, redactie door Toby Davis en Ed Osmond

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside