Ryanair vertelt 15-jarige wiens paspoort geldig is voor Spanje: ‚Het is verlopen en je kunt niet vliegen‘

Ryanair vertelt 15-jarige wiens paspoort geldig is voor Spanje: ‚Het is verlopen en je kunt niet vliegen‘

De familie Schoneville uit Motherwell is maandagochtend 2 mei heel vroeg vertrokken voor hun vakantievlucht naar Tenerife.

Ouders Lisa en Neil, Zak van 15 en zijn zus Lily, 13, arriveerden om 4 uur ’s ochtends op de luchthaven van Glasgow Prestwick voor het vertrek van vlucht FR653 om 06.10 uur.

Zij stonden als eerste in de rij voor Ryanair. Maar binnen enkele minuten kregen ze te horen dat ze niet zouden vliegen.

De luchtvaartmaatschappij beweerde dat het paspoort van Zak was verlopen, ook al heeft het nog vijf maanden te gaan.

Het reisdocument is afgegeven in maart 2017 en heeft een vervaldatum van 31 oktober 2022. Het voldoet aan de huidige eisen van de Europese Unie om minder dan 10 jaar oud te zijn en ten minste drie maanden geldig te zijn op de terugkeerdatum van de passagier.

Het paspoort is legaal voor reizen in Spanje en alle andere EU-landen tot 31 juli van dit jaar.

Maar de vertegenwoordiger van Ryanair vertelde de Schonevilles dat het al was verlopen.

Lisa Schoneville vertelde De onafhankelijke: “Hij legde uit dat dit te wijten was aan de Brexit en dat paspoorten slechts vijf of tien jaar geldig waren vanaf de uitgiftedatum.

“We wilden geen opschudding veroorzaken bij de incheckbalie, dus we vertrokken en gingen zitten om dit verder te onderzoeken.

„We konden geen informatie vinden over deze regel en konden alleen de informatie vinden die vermeld staat over de 10-jarige paspoortregel.“

Dit is de EU-vereiste dat Britse paspoorten op de dag van reizen naar Europa minder dan 10 jaar oud zijn. Alle kinderpaspoorten, die maximaal vijf jaar en negen maanden geldig zijn, voldoen automatisch aan deze eis.

Siehe auch  E-niaga di Australia | Kelip

Mevrouw Schoneville zei: „We hebben bij talloze gelegenheden om links naar websites gevraagd, maar hebben nooit fysiek bewijs gekregen.“

Vervolgens liet ze het personeel een artikel zien in De onafhankelijke gebaseerd op officiële mededelingen van de Europese Commissie en die de juiste paspoortregels geeft voor Britse reizigers naar de EU.

“We kregen te horen dat dit slechts een nieuwsbericht was, dus daar konden ze niet naar verwijzen. Ze vertelden ons dat ze ‚Ryanair Immigration‘ hadden gebeld en ze adviseerden hen om onze reis te weigeren.”

Dit is de afdeling van de Ierse luchtvaartmaatschappij die regels stelt voor het grondpersoneel.

“We hebben ze gevraagd om nog een keer te bellen, zodat we konden horen wat ze te zeggen hadden. ‚Ryanair Immigration‘ bevestigde dat we niet mochten reizen.“

Terug thuis in Motherwell belden ze Ryanair opnieuw en kregen te horen dat Zak zes maanden op zijn paspoort nodig had voordat hij naar de EU reisde en drie maanden op zijn paspoort om terug te reizen naar het VK.

Beide beweringen zijn onjuist.

De familie nam vervolgens contact op met De onafhankelijke en kregen het advies om te boeken op Jet2, die de Europese regels volgt.

De volgende ochtend checkten ze normaal in op de luchthaven van Edinburgh en vlogen ze 26 uur te laat naar Tenerife om hun vakantie te beginnen. Voor vertrek zei Lisa Schoneville: “We zijn helemaal in de wolken, helemaal geen problemen met inchecken, zonder problemen doorlopen.

“Zo blij en opgewonden, ik kijk echt uit naar wat tijd met het gezin en de kinderen bruisen ervan om naar Siam Park te gaan [a water park in Costa Adeje].

Siehe auch  Eerste steen gelegd voor 5 Eklavya Model Residential Schools in Jharkhand | Opleiding

„Wat een opluchting, gisteren belandde ik in bed met migraine met de stress van alles.“

De onafhankelijke heeft Ryanair gevraagd waarom Zak Schoneville is afgewezen en of hij zaterdag met het gezin vanuit Spanje naar huis mag vliegen.

De laatste verklaring van de luchtvaartmaatschappij over de geldigheid van paspoorten, die geen antwoord was op dit specifieke probleem, luidde: “Ryanair voldoet aan alle reisvoorschriften van de Europese Commissie en passagiers die na het einde van de overgangsperiode tussen de EU en het VK reizen, moeten een paspoort dat niet langer dan 10 jaar geldig is.”

Britse paspoorten voor kinderen onder de 16 zijn maximaal vijf jaar en negen maanden geldig.

EasyJet was vorige week de laatste grote Britse luchtvaartmaatschappij die de juiste Europese regels voor paspoortgeldigheid toepast. De vervoerder betaalt nu compensatie aan passagiers die ten onrechte het instappen werden geweigerd door het grondpersoneel.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside