Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de Maan – Planet Earth, Ecologie

Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de Maan – Planet Earth, Ecologie

Een trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld.

Op 11 Februari 2015 lanceerde een Falcon van Elon Musk het Deep Space Climate Observatory van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA. Dit kwam op het Lagrangepunt 1-1,5 miljoen km van ons terecht. Itu daarbij de eerste keer dat een Falcon diep de ruimte inging, aldus de website.

De tweede rakettrap beschikt over te weinig brandstof om terug te keren en te mendarat di droneship, apa eigenlijk wel de bedoeling was. In plaats daarvan zal de ongeveer vier ton wegende trap op 4 maart aan een snelheid van ongeveer 2,58 km per detik neerslaan op de Maan.

De gerenommeerde astrofysicus Jonathan McDowell van de Amerikaanse Harvard-universiteit zegt dat het voor het eerst zal zijn dat een ‚ongecontroleerde raket‘ botst met de maan. De effecten daarvan zullen volgens hem „minimal“ zijn. Selamat melakukan botsing een kunstmatige krater aan de oppervlakte van de maan creëren. ‚In de afgelopen decennia zijn er mogelijk tot wel vijftig grote raketten geoest die we na lancering in de ruimte zijn kwijtgeraakt‘, legt McDowell uit, die benadrukt dat er miljoenen stukken zijn. ‚Mogelijk zijn er erder raketten tegen de maan gebotst, maar wisten we er simpelweg niets van. Dit zal de eerste keer zijn dat we ervan op de hoogte zijn.‘

Op 11 Februari 2015 lanceerde een Falcon van Elon Musk het Deep Space Climate Observatory van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA. Dit kwam op het Lagrangepunt 1-1,5 miljoen km van ons terecht. Itu daarbij de eerste keer dat een Falcon diep de ruimte inging, aldus de website. De tweede rakettrap beschikt over te weinig brandstof om terug te keren en te mendarat di droneship, apa eigenlijk wel de bedoeling was. In plaats daarvan zal de ongeveer vier ton wegende trap op 4 maart aan een snelheid van ongeveer 2,58 km per detik neerslaan op de Maan. De gerenommeerde astrofysicus Jonathan McDowell van de Amerikaanse Harvard-universiteit zegt dat het voor het eerst zal zijn dat een ‚ongecontroleerde raket‘ botst met de maan. De effecten daarvan zullen volgens hem „minimal“ zijn. Selamat melakukan botsing een kunstmatige krater aan de oppervlakte van de maan creëren. ‚In de afgelopen decennia zijn er mogelijk tot wel vijftig grote raketten geoest die we na lancering in de ruimte zijn kwijtgeraakt‘, legt McDowell uit, die benadrukt dat er miljoenen stukken zijn. ‚Mogelijk zijn er erder raketten tegen de maan gebotst, maar wisten we er simpelweg niets van. Dit zal de eerste keer zijn dat we ervan op de hoogte zijn.‘

Siehe auch  UBPorts Foundation: Groeiende vraag naar Ubuntu Touch untuk smartphone

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside