Rijwetten: Britse automobilisten waarschuwden binnen enkele dagen voor nieuwe verkeersregels en boetes in Spanje

Rijwetten: Britse automobilisten waarschuwden binnen enkele dagen voor nieuwe verkeersregels en boetes in Spanje

Britse toeristen en expats in Spanje worden gewaarschuwd voor de herziening van de verkeersregels in Spanje, waarbij het land op 21 maart een aantal nieuwe wetten invoert. Britse chauffeurs worden specifiek gewaarschuwd omdat sommige enigszins afwijken van de wetten in het VK, wat kan invloed hebben op sommige bestuurders.

Net als in het VK komen er strengere straffen voor het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden.

Rijden met een mobiele telefoon in de hand, ongeacht het gebruik ervan, kost bestuurders nu zes punten op hun rijbewijs.

Dit zijn er drie meer dan de huidige wetten, en chauffeurs zullen naar verwachting ook boetes van € 200 (£ 168) krijgen.

Ook automobilisten die fietsers inhalen zonder een veilige afstand van minimaal 1,5 meter aan te houden, verliezen zes punten van hun rijbewijs.

LEES MEER: Nieuwe dieselregels die in april van kracht worden, is ‚geldroof‘

Door voorwerpen op de weg te gooien die brand of ongelukken kunnen veroorzaken, zoals sigarettenpeuken of koffiekopjes, krijgen beledigende bestuurders nu een flinke boete van € 500 (£ 420).

Hetzelfde geldt voor het gebruik van niet-geautoriseerde communicatiemiddelen bij het theorie- of praktijkexamen.

Het oneigenlijk gebruik van ademanalyseapparatuur met startblokkering zou mensen ook € 500 (£ 420) kunnen kosten als onderdeel van de nieuwe regels, omdat ze de regels voor pechhulp na een ongeval niet konden naleven.

Het niet stoppen en assisteren bij een ongeval als een bestuurder als eerste ter plaatse is, is een misdrijf in het Spaanse Wetboek van Strafrecht.

Spanje is het enige land in de Europese Unie dat op deze wegen de maximumsnelheid van 90 km/u mag overschrijden en dat 77 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Spanje plaatsvindt op secundaire wegen.

Siehe auch  Hidup: Setengah dari populasi dunia kehilangan pendapatan karena infeksi | 1 Limburg

Dit is vaak het gevolg van inhaalmanoeuvres waarbij er één rijstrook in elke richting is en twee voertuigen frontaal op elkaar botsen.

Later dit jaar worden verdere wetswijzigingen verwacht, waaronder strengere wetten om te voorkomen dat dronken bestuurders achter het stuur kruipen.

Anti-snatch blaastests zijn vanaf 6 juli 2022 verplicht in transportvoertuigen (touringcars en bussen), en alcohol- en drugscontroles voor professionele chauffeurs in logistiek en transport worden ergens in het volgende jaar verwacht.

Er is nu een alcoholtolerantie van nul voor mensen onder de 18 jaar – minderjarigen moeten als bestuurder van een voertuig een alcoholpercentage van nul hebben.

De wettelijke leeftijd om een ​​auto te besturen is 18 jaar in Spanje, dus deze wet is voornamelijk gericht op tienergebruikers van elektrische scooters, die nu wettelijk aansprakelijk zijn als ze drinken en rijden.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside