Reizen naar Spanje: vakanties kunnen ‚in gevaar‘ komen als toeristen worden geconfronteerd met stranden aan de Costa Del Sol die zijn gehavend door stormen

Reizen naar Spanje: vakanties kunnen ‚in gevaar‘ komen als toeristen worden geconfronteerd met stranden aan de Costa Del Sol die zijn gehavend door stormen

Duizenden Ierse vakantiegangers zullen de komende dagen naar landen als Spanje vliegen om te genieten van de paasvakantie.

Mensen zullen er al maanden naar uitkijken om te ontsnappen aan het grimmige Ierse weer en te genieten van de zonnige klimaten in plaatsen als de Costa del Sol en de Canarische Eilanden.

Spanje is echter recentelijk getroffen door een ongewone explosie van slecht weer, met stortbuien en waarschuwingen in enkele toeristische tophotspots.

LEES VERDER: Wachttijden voor beveiliging op de populairste luchthavens van Spanje, terwijl reischaos Europa overspoelt voor Ierse feestdagen

Sommige stranden van de Costa del Sol zijn geteisterd door het stormachtige weer, met stranden in Malaga, Marbella, Fuengirola, Nerja en Torremolinos.

De storm heeft ernstige schade aangericht aan verschillende stranden net voordat toeristen naar verwachting zullen arriveren voor de paasvakantie, zoals de Express meldt.

Het hoofd van de Costa del Sol Tourist Board heeft de Spaanse regering opgeroepen om meer te doen om de stranden te beschermen en uiting te geven aan zijn bezorgdheid dat het herstel van het toerisme in „gevaar“ zou kunnen komen.

„De regering moet ophouden de andere kant op te kijken en onmiddellijk in actie te komen“, zei Francisco Salado.

Een groep mensen loopt met moeite door de harde wind op het strand van La Malvarrosa in Valencia

„Pasen is een heel belangrijke tijd voor de Costa del Sol en al het harde werk van gemeenten en bedrijven om de stranden in perfecte staat te krijgen is voor niets geweest vanwege het gebrek aan effectieve maatregelen om ze te beschermen en te stabiliseren.“

Siehe auch  'Keluarga Bitcoin' Belanda menyembunyikan kekayaan mereka di empat benua

Hij voegde eraan toe dat Spanje uitkijkt naar een druk paasvakantieseizoen na een moeilijke tijd tijdens de pandemie.

„De stranden zijn onze grootste toeristische attractie en we vertrouwen erop dat ze in goede staat verkeren“, zei de heer Salado.

“We hebben twee echt moeilijke jaren gehad vanwege de pandemie en de beperkingen, en nu omdat noch de regering, noch de kustautoriteit bereid waren om actie te ondernemen wanneer dat nodig was, het herstel van de toeristische sector en de economie van Malaga en Andalusië in gevaar komt.”

Het hoofd van de Tourist Board voegde eraan toe dat meer dan 115.000 gezinnen afhankelijk zijn van toerisme om in hun levensonderhoud te voorzien.

LEES VERDER:Reizen naar Spanje: klap voor sommige Ierse vakantiegangers omdat het land weigert de toegangsregels voor Pasen op te heffen

LEES VERDER:Nieuwe toeristenbelasting voor één regio komt stap dichterbij nu deal Ierse vakantiegangers klapt

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside