Prijs van elektriciteit DROPS Spanje Portugal zaterdag 30 juli

Prijs van elektriciteit DROPS Spanje Portugal zaterdag 30 juli

De gemiddelde prijs van elektriciteit op zaterdag 30 juli in Spanje en Portugal zal met 18,7 procent dalen.

De gemiddelde prijs van elektriciteit op de groothandelsmarkt in Spanje en Portugal zal op zaterdag 30 juli met maar liefst 18,7 procent dalen in vergelijking met vrijdag 29 juli. Concreet zal deze prijs uitkomen op € 224,80/MWh.

Volgens voorlopige gegevens van de Exploitant van de Iberische energiemarkt (OMIE)in de veiling, staat de gemiddelde prijs van elektriciteit op de groothandelsmarkt – de zogenaamde ‚pool‘ – deze zaterdag op $ 129,98/MWh.

Deze prijs is het resultaat van het optellen van de gemiddelde prijs van de veiling op de groothandelsmarkt bij de vergoeding die de vraag zal betalen aan de gecombineerde cycluscentrales voor de toepassing van de ‚Iberische uitzondering‘ om de prijs van gas voor de opwekking van elektriciteit te begrenzen .

De maximumprijs op zaterdag wordt geregistreerd tussen middernacht en 01.00 uur, op € 163,78/MWh, terwijl het minimum voor de dag, van € 114,30/MWh, tussen 11.00 uur en 12.00 uur zal plaatsvinden.

In feite, en volgens gegevens van OMIE en de Iberische gasmarkt (Mibgas), zal de groothandelsprijs van elektriciteit deze zaterdag bijna € 82 lager zijn dan de € 306,58/MWh die zou zijn betaald als de limiet op de gasprijs voor elektriciteitsopwekking was niet meegerekend. Ter vergelijking: die prijs zonder tankdop zou € 306,58/MWh zijn geweest.

Elektriciteit zal in de rest van Europa hoge prijzen blijven opleggen, vooral in Italië, waar consumenten € 436,27/MWh betalen, met pieken die vroeg in de avond oplopen tot € 500/MWh. In Frankrijk zal de gemiddelde prijs €397,53/MWh bedragen.

Duitsland, dat is getroffen door de verlaging van de Russische gastoevoer via de Nord Stream 1-gasleiding, zal € 380,77/MWh betalen. In het Verenigd Koninkrijk zal de prijs licht dalen, tot een gemiddelde prijs van £265,17/MWh (ongeveer €316).

____________________________________________________________

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit artikel te lezen. Vergeet niet terug te komen en te controleren Het Euro Weeknieuws website voor al uw actuele lokale en internationale nieuwsverhalen en onthoud, u kunt ons ook volgen op Facebook en Instagram.

Siehe auch  Spanje plaatst zich voor finale Wereldbeker Dames U-17

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside