Premiers Denemarken en Spanje beloven meer wapens aan Oekraïne tijdens bezoek aan Kiev

Premiers Denemarken en Spanje beloven meer wapens aan Oekraïne tijdens bezoek aan Kiev

De Spaanse premier Pedro Sanchez en de Deense premier Mette Frederiksen poseren met de Oekraïense vice-premier Olha Stefanishyna tijdens hun bezoek aan Kiev, Oekraïne 21 april 2022. Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa/Hand-out via REUTERS

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Kiev, 21 april (Reuters) – De premiers van Denemarken en Spanje hebben donderdag beloofd meer wapens naar Oekraïne te sturen tijdens een reis naar Kiev, waar ze president Volodymyr Zelenskiy ontmoetten in een gebaar van steun.

Spanje heeft een nieuwe partij van 200 ton munitie en militaire voorraden naar Oekraïne gestuurd, meer dan een verdubbeling van de hoeveelheid militaire hulp die het tot nu toe heeft gestuurd, vertelde de Spaanse premier Pedro Sanchez aan verslaggevers in Kiev.

Zijn Deense ambtgenoot Mette Frederiksen zei tijdens dezelfde persconferentie dat haar land zijn wapenbijdrage aan Oekraïne zou verhogen met 600 miljoen Deense kronen ($ 87,60 miljoen). Dit zou de militaire bijdrage van de Noordse natie op een totaal van 1 miljard kronen brengen, voegde ze eraan toe.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

„We zijn van plan meer wapens aan Oekraïne te leveren, want dat is wat het meest nodig is“, vertelde Frederiksen aan de Deense zender TV2 terwijl ze door de stad liep, omringd door gewapende soldaten.

Frederiksen bezocht ook de zwaar beschadigde stad Borodyanka, die is heroverd nadat Russische troepen zich terugtrokken uit de regio rond Kiev. Lees verder

„We hebben allemaal wereldwijd de rapporten en beelden gezien van de gruwelijke misdaden die Rusland in Oekraïne heeft begaan, maar vandaag hebben we het met eigen ogen gezien en het is hartverscheurend“, vertelde Mette Frederiksen op de persconferentie.

Siehe auch  Master Girl berencana untuk mengajari anak-anak lebih banyak tentang tahun-tahun perang Hindia Belanda

Frederiksen en Sanchez kwamen donderdag vroeg in Kiev aan, blijkt uit beelden op het Twitter-account van Sanchez.

Het kantoor van Frederiksen zei dat de gesprekken met Zelenskiy zich zouden richten op verdere steun aan de Oekraïners en de vervolging van „oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen“.

Sanchez zei ook dat Spanje het Internationaal Strafhof zou vragen om vermeende Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne te onderzoeken en dat het van plan is om onderzoekers van oorlogsmisdaden daarheen te sturen.

Rusland noemt zijn actie een „speciale militaire operatie“ om Oekraïne te demilitariseren en wat het noemt gevaarlijke nationalisten uit te roeien. Het Westen en Kiev beschuldigen de Russische president Vladimir van een niet-uitgelokte agressieoorlog.

Talloze Europese leiders zijn sinds de Russische invasie naar Oekraïne gereisd om steun te betuigen aan de president en het volk, vooral sinds Rusland zijn troepen uit Noord-Oekraïne heeft teruggetrokken.

($ 1 = 6.8466 Deense kronen)

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Alessandra Prentice en Max Hunder in Kiev, Inti Landauro in Madrid en Stine Jacobsen in Kopenhagen; Bewerking door Raissa Kasolowsky, Toby Chopra, Kevin Liffey en Jonathan Oatis

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside