Portugal versloeg Spanje met 2-1 en bereikte de halve finales van het Europees U17-kampioenschap

Portugal versloeg Spanje met 2-1 en bereikte de halve finales van het Europees U17-kampioenschap

Portugal versloeg Spanje met 2-1 in de kwartfinales van het EK U17 in het Netanya Stadium. Ze kwamen op voorsprong in de 9e minuut toen Afonso Moreira op een slechte pass van Javier Boñar afsprong en de bal in het net dreef.

Boñar hoefde niet lang te wachten om het goed te maken, want in de 17e minuut kopte hij de gelijkmaker binnen. Portugal begon sterk aan de tweede helft en werd in de 63e minuut beloond toen Dinis Rodrigues een penalty omzette.

La Rojita gooide voorzichtigheid in de wind in een poging om de wedstrijd tot penalty’s te leiden, maar Portugal hield standvastig in een pittig optreden en boekte een duel in de halve finale tegen Frankrijk.

Uitzinnige opening

Spanje begon met opzet in Netanya en creëerde binnen vijf minuten drie kansen.

Het schot van Iker Bravo werd gered, de bal viel op Antonio Moreno die de bal niet op doel kon richten. Miguel Carvalho bevond zich vervolgens vrij buiten het strafschopgebied en tilde zijn inspanning een weg over de lat.

Afonso Moreira loste in de 6e minuut een onschuldig schot naast, maar stond drie minuten later klaar om Spanje te straffen. Javier Boñar speelde een verschrikkelijke pass in zijn eigen 18-yard-box, Moreira toonde grote vaardigheid om de bal met de borst naar beneden te duwen en hem voorbij Nono te slaan.

De teleurstelling van Boñar werd in de 17e minuut weggevaagd toen hij op het punt stond de gelijkmaker te maken. Een voorzet van Iván Garriel in de gevarenzone werd binnengegooid door Wassim Keddari, waarbij Boñar boven Leonardo Barroso uitstak en langs Diogo Fernandes ging.

Spanje bleef kansen creëren, Miguel Carvalho volley over de lat en minuten later opnieuw een poging mis, het schot van Dani Pérez werd gered en de follow-up van Carvalho zeilde naast.

Siehe auch  SPA vs GSY Dream11 Voorspelling, Fantasy Cricket Tips, Dream11 Team, Playing XI, Pitch Report, Blessure-update- ECI Spanje T20I Tri-Series

Kansen waren er in het restant van de eerste helft weinig en Boñar kopte in een extra tijd een voorzet van Pérez over de lat.

Portugal op de voorgrond

Wat José Lima ook tegen zijn kant zei tijdens de pauze, het werkte een traktatie, want Portugal verstikte Spanje om aan de tweede helft te beginnen.

De heerlijke, stevige bal van João Veloso liet Dinis Rodrigues los, de spits versloeg Nono met de bal op de paal. Veloso zorgde daarna voor een kans voor Ivan Lima die naast schoot.

De Spaanse bondscoach Julen Guerrero probeerde het tij te keren met Pol Fortuny en David Mella ter vervanging van Miguel Carvalho en Dani Rodríguez.

Portugal bleef echter dreigen, Lima miste opnieuw het doel na aardig werk van Rodrigues. De druk betaalde zich uit in de 63e minuut toen Portugal de leiding hernam.

Druk beloond

Afonso Moreira schoot het strafschopgebied in, zijn schot werd door Yarek Gasiorowski met een penalty afgehandeld. Rodrigues stapte op en maakte geen fout.

Fortuny schoot in de 64e minuut naast, maar La Rojita kon Diogo Fernandes niet testen.

Dani Pérez maakte in de 77e minuut plaats voor Álvaro Ginés, José Lima maakte twee minuten later zijn eerste wissel toen Dinis Rodrigues plaats maakte voor Rodrigo Ribeiro.

Spanje voerde de druk op met een schot van Moreno afgeblokt, een poging van Iker Bravo ging naast en Ginés kopte over de lat.

Ivan Lima en Ribeiro hadden een geweldige kans om de wedstrijd in extra tijd te stoppen, maar konden Nono niet verslaan, Portugal stond sterk onder late druk om de overwinning veilig te stellen en de halve finale te bereiken.

Siehe auch  A pesar de la lesión en la costilla, el arquero canadiense Labe está "confiado" de hacer la próxima salida contra Chile.

Analyse

Portugal toonde kracht en karakter om de teleurstelling van de nederlaag van Denemarken te overwinnen en Spanje, een van de vormteams in het toernooi, uit te schakelen.

Aanvoerder Diogo Monteiro gaf voorafgaand aan de wedstrijd inzicht in de stemming in het kamp en zei: „Ik heb echt het gevoel dat het team erin is geslaagd om het verdriet om te zetten in een kracht. We zijn nog gemotiveerder om Spanje te verslaan en naar de halve finales te gaan.

De manager speelde een sleutelrol in die verandering, omdat hij ons wist te kalmeren, ons liet zien waar we fout gingen en ons motiveerde om in onszelf en onze kwaliteit te geloven. We zijn nu mentaal erg sterk en voorbereid op elke tegenslag. We zijn klaar om onze geschiedenis te blijven schrijven op dit EK.“

Het vermogen van José Lima om de nederlaag van Denemarken als motivatie te gebruiken, was een belangrijke reden voor de overwinning. Hij kreeg zijn tactiek perfect onder de knie met Ussumane Djaló en Dário Essugo die de achterste vier afschermden, waardoor João Veloso zijn magie tussen de linies kon bewerken.

Veloso was een van Portugal’s meest opvallende artiesten, maar de overwinning was een echte teamprestatie, vooral in de slotfase toen Spanje failliet ging.

João Muniz kwam terug in de basis en zijn centrale defensieve samenwerking met Monteiro was een belangrijk onderdeel van de overwinning.

Muniz vatte de overwinning na de wedstrijd samen: „Dit is wat geweldige teams definieert, het vermogen om te reageren op een slecht moment. Na de wedstrijd tegen Denemarken hieven we ons hoofd op, concentreerden we ons op wat we moesten doen en wilden we onze het ware beeld, omdat het beeld dat we in de laatste wedstrijd lieten zien niet het ware beeld was, het beeld van vastberadenheid, toewijding, altijd tot het laatste moment.”

Siehe auch  Dunia Arab dapat membahas pembatasan penggunaan obrolan audio clubhouse, tetapi untuk berapa lama?

Jose Lima was begrijpelijkerwijs blij met de overwinning: „Ik denk dat we het spel heel goed hebben aangepakt, strategisch waren we erg goed. De spelers hebben altijd geloofd. De wedstrijd tegen Denemarken was niet gemakkelijk, we wilden winnen en dat lukte niet, maar in In dit geval was het een wedstrijd waarbij degene die verloor uit de competitie lag.

We hebben het spel heel goed geïnterpreteerd, de spelers hadden een fantastische instelling. We wonnen, maar de manier waarop we wonnen was verhelderend. We hadden een zeer goede eerste helft, we hadden een nog betere tweede helft. Ons belangrijkste doel is nu de wedstrijd tegen Frankrijk, wetende dat Frankrijk een heel moeilijk team is, net als Spanje.“

Door Matthew Marshall

Line-ups

Portugal (4-3-3): Diogo Fernandes – Martim Fernandes, Diogo Monteiro, Luís Gomes, Leonardo Barroso – Ussumane Djaló, Dário Essugo, João Veloso (Vivaldo Semedo 90′) – Afonso Moreira (João Gonçalves 90′), Dinis Rodrigues (Rodrigo I Ribeiroma 80′), ( Manuel Mendonca 94′)

Ongebruikte vervangers: Francisco Silva, João Conceição, João Muniz, Rafael Luís, Tiago Andrade

Spanje (4-2-3-1): Nono – Javier Boñar, Wassim Keddari, Yarek Gasiorowski, Iván Garriel (Víctor Moreno 88′) – Antonio Moreno, Gerard Hernández (Yusi 88′) – Dani Rodríguez (David Mella 57′), Miguel Carvalho (Pol Fortuny 57′), Dani Pérez (Álvaro Ginés 77′) – Iker Bravo

Ongebruikte vervangers: Ferrán Quetglás, Mahamadou Susoho, Carlos Sogorb, Rodrigo Mendoza

doelen:

[1-0] – Afonso Moreira 9′

[1-1] – Javier Boñar 17′

[2-1] – Dinis Rodrigues 63′ P

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside