Portugal en Spanje kunnen Europa van 30% aardgas voorzien

Portugal en Spanje kunnen Europa van 30% aardgas voorzien

De Portugese premier en het hoofd van de Spaanse regering hebben hun steun voor Oekraïne en energiekwesties, waaronder energie-interconnecties, benadrukt.

António Costa plaatste op Twitter het belang van energie-interconnecties, waar Portugal en Spanje andere Europese landen kunnen ondersteunen bij het voorzien in de Europese aardgasbehoefte.

De twee leiders kwamen bijeen om de positie van de twee Iberische landen te bespreken en te coördineren tijdens de buitengewone top van staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie die aanstaande maandag en dinsdag in Brussel zal plaatsvinden.

„[energy] interconnecties zijn een prioriteit in de Europese context, maar we hebben een echt politiek en financieel engagement van de EU nodig“, zei de Spaanse premier Pedro Sánchez.

Volgens Lissabon hebben Portugal en Spanje samen de geïnstalleerde capaciteit om te voorzien in 30% van de Europese energiebehoefte aan aardgas, maar kunnen ze die capaciteit niet leveren omdat er geen interconnectie is waarmee dat aardgas naar de rest van Europa kan worden geëxporteerd.

Eind maart erkenden de 27 tijdens een gewone bijeenkomst van de Europese Raad ook het unieke karakter van Spanje en Portugal op het gebied van energie, waardoor beide landen tijdelijke en uitzonderlijke maatregelen kunnen nemen om de elektriciteitsprijzen voor consumenten en bedrijven te verlagen.

De twee regeringsleiders spraken ook over het belang van eenheid tussen Europese landen in het licht van de Russische invasie van Oekraïne.

„De Iberische articulatie versterkt de bilaterale betrekkingen en onze gemeenschappelijke rol in de strategische herdefiniëring van Europa“, zei António Costa via Twitter.

Siehe auch  Melihat Perempuan dalam Pengelolaan Sampah Plastik: Contoh dari Indonesia

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside