Port of Spain kalm op dinsdag na protesten van maandag

Port of Spain kalm op dinsdag na protesten van maandag
Nieuws


Alice Ramcharan meet dinsdag een stuk stof voor klant Aaliyah Ross bij Jimmy Aboud – The Textile King aan de Queen Janelle Commissiong Street in Port of Spain. – FOTO DOOR AYANNA KINSALE

Port of Spain staat bekend als een van de drukste plaatsen in Trinidad, vooral tijdens de lunchpauze, aangezien er meestal tientallen mensen rennen om eten of winkelen in de verschillende winkels in de stad.

Het was echter griezelig kalm met minder mensen op straat na de vurige protesten van maandag die zich verspreidden over de Beetham Highway, Sea Lots en delen van East PoS, waaronder Nelson en Duncan Streets.

Newsday bezocht rond 11.23 uur een paar bedrijventerreinen en de kalmte maakte sommige ondernemers bezorgd en teleurgesteld omdat ze niet de winst konden maken waarop ze hoopten, maar voor de rest van de week voorzagen ze geen overloopprotesten. Een supervisor van Town Centre Mall Pharmacy zei: „Ik denk niet dat Trinidadiërs zo consequent zijn.“

Ze zei dat de grootste zorg voor haar en de arbeiders maandag was om thuis te komen, aangezien de demonstranten verschillende gebieden blokkeerden met puin en brandende banden, waardoor er veel verkeer was. Andere bedrijven zijn echter niet eerder gesloten of hebben met dergelijke omstandigheden te maken gehad.

Winkelchef Ria van Francis Fashion Shoe Locker, Queen Street, zei: „Aan deze kant werden we niet getroffen. We kregen net het nieuws.“ Ze zei dat haar woon-werkverkeer ook niet werd beïnvloed, omdat de snelweg leeg was toen ze om 17.20 uur van haar werk vertrok.

Michael Steven, supervisor bij Jimmy Aboud’s – The Textile King op Henry Street, zei na het zien van de nieuwsberichten dat hij begrijpt waarom shoppers liever uit de stad blijven, maar merkte op dat dit een verlies voor het bedrijf zou zijn.

Siehe auch  Die besten 30 Iberogast 100 Ml Handverlesen für Sie

„Toen ik vanmorgen de krant las, zou ik als klant wegblijven uit Port of Spain omdat het te dramatisch was.“

Hij zei dat de protesten van maandag hun inkomen niet hebben getemperd, maar het trage tempo van klanten op dinsdag wel. Het bedrijf, zei hij, is nog steeds aan het herstellen van het aanzienlijke inkomstenverlies als gevolg van de covid19-lockdowns van 2020 en 2021.

„We keken uit naar betere tijden na twee jaar stilgelegd te zijn geweest, en we hadden iets goeds gaande. Maar zodra het bericht naar buiten kwam, verloren we al onze klanten.“

Calvin, een taxichauffeur op de St James stand, zei dat hij maandag om 13.00 uur stopte met werken. Meestal verlaat hij de stand om 16.00 uur om naar zijn huis in Chaguanas te gaan.

Toen hem werd gevraagd of hij later op dinsdag zou blijven om de verloren tijd en geld in te halen, zei hij: „Zelfs als ik de paar extra uren zou besteden, zou het geen zin hebben vanwege het avondverkeer, en de situatie hier ziet er niet veelbelovend uit.“

Pogingen om contact op te nemen met burgemeester Joel Martinez voor commentaar bleven onbeantwoord.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside