Pontegadea koopt belang in Repsol’s 127 MW zonnepark in Spanje

Pontegadea koopt belang in Repsol’s 127 MW zonnepark in Spanje

29 juli (Renewables Now) – Het Spaanse investeringshuis Pontegadea Group heeft een belang van 49% verworven in het 126,7 MW Kappa zonneparkcomplex in Spanje van Repsol SA (BME:REP).

De groep, eigendom van de Spaanse miljardair Amancio Ortega, nam het belang voor 27 miljoen euro (27,7 miljoen dollar). De transactie waardeert de Kappa-fabriek op EUR 109 miljoen, inclusief projectschuld, zei Repsol.

Het Spaanse multi-energiebedrijf heeft Kappa in 2021 in gebruik genomen. Het complex bestaat uit drie locaties – Perseo Foton I, II en III – met daartussen ongeveer 285.300 zonnepanelen.

Voor Pontegadea volgt de deal op de overname in 2021 van een belang van 49% in het Delta-windpark van Repsol in Spanje, en meer recentelijk op de aankoop van een belang van 5% in de hernieuwbare energie-eenheid van de Spaanse gasnetbeheerder Enagas SA (BME:ENG).

“We zijn er trots op onze alliantie met Pontegadea te versterken door nog een aandeel in een tweede hernieuwbare activa van Repsol. Hun vertrouwen in ons project zal ons in staat stellen om gestaag verder te groeien in dit bedrijf dat iets meer dan drie jaar geleden werd opgericht”, aldus Josu Jon Imaz, CEO van Repsol.

Het drie jaar oude bedrijf waar Imaz naar verwijst, is Repsol Renovables, dat de olie- en gasgroep in 2019 lanceerde als een vehikel voor zijn activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie. In juni van dit jaar stemde Repsol ermee in om een ​​belang van 25% in Repsol Renovables te verkopen aan een consortium van de Franse verzekeringsgroep Credit Agricole Assurances en de in Zwitserland gevestigde investeringsmanager Energy Infrastructure Partners AG (EIP).

Siehe auch  Die besten 30 Primitivo Di Manduria Handverlesen für Sie

In een andere transactie dit jaar verkocht Repsol een belang van 49% in zijn 264 MW Valdesolar-zonnepark aan The Renewables Infrastructure Group (LON:TRIG).

(EUR 1,0 = USD 1,025)

Word nu lid van de gratis dagelijkse nieuwsbrief van Renewables Now!

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside