Polisario-front in de Westelijke Sahara schort contact met Spanje op

Polisario-front in de Westelijke Sahara schort contact met Spanje op

MADRID, 10 april (Reuters) – Het Polisario Front, de onafhankelijkheidsbeweging van de Westelijke Sahara, zei zondag dat het de banden met Spanje verbrak nadat Madrid het plan van Marokko steunde om autonomie te geven aan de voormalige Spaanse kolonie.

Spanje heeft het autonomieplan gesteund als een manier om een ​​langlopend geschil over de Westelijke Sahara, dat Marokko als zijn eigen grondgebied beschouwt, op te lossen.

Maar de Polisario, gesteund door Algerije, heeft het autonomievoorstel verworpen en wil een onafhankelijkheidsreferendum.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

De Polisario zei dat het plan gericht was op het legitimeren van de annexatie van de Westelijke Sahara „waarbij de onvervreemdbare rechten van het Saharaanse volk op zelfbeschikking en onafhankelijkheid worden genegeerd“.

Vorige maand zei Spanje tegen Marokko dat het het autonomievoorstel voor de Westelijke Sahara „serieus, geloofwaardig en realistisch“ vond. Lees verder

De steun van Spanje voor het plan van Marokko heeft ertoe bijgedragen een einde te maken aan een diplomatieke crisis van een jaar tussen de twee landen. Lees verder

De Marokkaans-Spaanse banden waren verzuurd toen Spanje vorig jaar april Brahim Ghali, leider van Polisario, opnam voor medische behandeling, zonder Rabat officieel te vertellen.

Beleidsverandering van Madrid ten gunste van het plan van Marokko werd bekritiseerd door wetgevers in Spanje.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Jessica Jones. Bewerking door Jane Merriman

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

Siehe auch  Ibu dari semua tahi lalat terluka

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside