Plenković kondigt sterkere samenwerking met Spanje aan

Plenković kondigt sterkere samenwerking met Spanje aan

Afbeelding: Andrej Plenković/Facebook-screenshot

ZAGREB, 17 maart 2022 – De Kroatische premier Andrej Plenković sloot woensdagavond zijn bezoek aan Spanje af en kondigde de verdere versterking van de bilaterale betrekkingen op het gebied van economie, wetenschap en cultuur in het Middellandse Zeegebied aan, evenals samenwerking in internationale kwesties zoals het conflict in Oekraïne.

„Spanje heeft krachtige politieke steun verleend aan de toetreding van Kroatië tot Schengen, de eurozone en de OESO. We waarderen de samenwerking in het Middellandse Zeegebied“, zei Plenković na een ontmoeting met premier Pedro Sánchez.

Plenković was de eerste Kroatische premier die Spanje sinds 1996 bezocht.

„Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook over Zuidoost-Europa te praten, over de noodzaak om de kieswet in Bosnië en Herzegovina te hervormen. We willen dat die wet alleen geldt voor alle drie de samenstellende volkeren, zodat ze hun ware vertegenwoordigers kunnen kiezen“, zei hij. zei, eraan toevoegend dat Kroatië BiH op zijn weg naar de EU zal steunen.

De situatie in Bosnië en Herzegovina staat niet centraal in Madrid.

Sánchez zei dat ze bevestigden dat ze de bilaterale betrekkingen zouden versterken en prees de samenwerking met Kroatië in de Raad van de EU.

Dit jaar markeert 30 jaar bilaterale betrekkingen tussen de twee landen.

Na een ontmoeting met Sánchez had Plenković een ontmoeting met de president van het Congres van Afgevaardigden, Meritxell Batet, voor besprekingen over de parlementaire en humanitaire gevolgen van de Russische agressie tegen Oekraïne.

Hij werd toen ontvangen door koning Felipe VI in het koninklijk paleis.

Siehe auch  Iklan agresif McDonald's menargetkan anak-anak di negara-negara miskin

Plenković sprak na afloop met de pers en zei dat de bijeenkomst hartelijk was. Ze wisselden van gedachten over bilaterale en Europese aangelegenheden.

„Geconfronteerd met nieuwe veiligheidsuitdagingen, versterken we ons partnerschap binnen de EU en de NAVO“, schreef hij op Twitter.

Koning Felipe VI was in het verleden op vakantie aan de Kroatische kust en er wordt een officieel bezoek geregeld.

Plenković rondde zijn bezoek af met een ontmoeting met de Kroaten die in Madrid woonden op de Kroatische ambassade, en vertelde hen dat ze de samenwerking op alle gebieden moesten blijven ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie in onze sectie over politiek.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside