overheid en vervoerders eens over een verlaging van de brandstofprijzen

overheid  en vervoerders eens over een verlaging van de brandstofprijzen

De regering en de National Road Transport Committee – een orgaan dat de vervoerders die de staking hebben georganiseerd die tot nu toe twaalf dagen heeft geduurd niet omvat, heeft vanochtend een akkoord bereikt dat een verlaging van de brandstofprijzen met 20 cent per liter tot 30 juni omvat. .

In het document dat is ondertekend door de vervoersverenigingen die deel uitmaken van de commissie, wordt gespecificeerd dat de hulp van de uitvoerende macht aan de sector meer dan 1.050 miljoen euro zal bedragen.

Volgens de verdeling van het ministerie zal meer dan 600 miljoen worden gebruikt om een ​​bonus van 15 cent per liter brandstof toe te kennen aan de professionals van deze groep. Oliemaatschappijen dragen minimaal 5 cent extra bij.

De overheid berekent dat dit per dieseltruck zo’n 700 euro per maand bespaart.

Daarnaast geeft het kabinet nog eens 450 miljoen euro uit de overheidsbegrotingen voor directe hulp aan de sector goederen- en personenvervoer. Dit komt neer op 1.250 euro per vrachtwagen, 950 euro per bus, 500 euro per bestelwagen en 300 euro per licht voertuig (taxi’s, VTC’s en ambulances), met een plafond tot 400.000 euro per bedrijf.

De overeenkomst omvat het verlengen van de looptijd van ICO-leningen aan de sector en een verdubbeling van het budget voor stopzettingshulp aan de transportsector (van 10 miljoen euro naar 20 miljoen).

De regering zal tegen 31 juli ook een conceptwetsvoorstel naar de CNTC sturen om de principes van de voedselketenwet toe te passen op de transportsector om misbruik bij onderaanneming te voorkomen en om te voorkomen dat ze minder betaald krijgen dan wat het hen kost om hun diensten uit te voeren.

Siehe auch  GIEWS Country Brief Indonesia 25-Maret-2021 - Indonesia

Al deze maatregelen zullen in werking treden zodra de wetsdecreet die op dinsdag 29 maart door de uitvoerende macht voor de Raad van Ministers is opgesteld, is goedgekeurd als onderdeel van het plan om te reageren op de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

„De regering heeft haar deel gedaan en de transportsector moet ter verantwoording worden geroepen. De samenleving aan meer onzekerheid onderwerpen is onaanvaardbaar. De eisen van het Comité en het platform zijn breed bijgewoond en er zijn geen redenen of excuses om hun activiteiten niet volledig te hervatten, ” verklaarde Raquel Sanches, de minister van Transport.

Bron: efagro.com

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside