Oude video van Jharkhand Viral die ten onrechte beweert dat de UP-politie een meisje heeft aangevallen

Oude video van Jharkhand Viral die ten onrechte beweert dat de UP-politie een meisje heeft aangevallen

De door Yogi Adityanath geleide Bhartiya Janata Party (BJP) hernam de macht in Uttar Pradesh (UP) met een absolute meerderheid bij de parlementsverkiezingen van 2022. Ondertussen gaat een verontrustende video viraal van een man die een meisje aanvalt in aanwezigheid van twee geüniformeerde politieagenten op sociale media, de wet en orde van de staat in twijfel trekken.

Op de video is te zien hoe de man het meisje door haar haren sleept, haar gewelddadig slaat, misbruikt en grof taalgebruik gebruikt, terwijl de politieagenten als stille toeschouwers op de achtergrond te zien zijn.

De video is viraal op sociale media beweert dat het van Yogi Adityanath is, geleid-UP, en de aanvaller is zelf bij de UP-politie.

Het wordt gedeeld met een Hindi-onderschrift dat luidt: „नारी सम्मान को बुलन्द करता मुद्यमत्री योगी आदित्यनाथ का पुलिस प्रशासन….!

[English translation: Chief Minister Yogi Adityanath’s police administration raising women’s respect….! Such cases have become common every day in the current BJP government!]

Claim:

Een virale video toont hoe de politie een meisje aanvalt in Yogi Adityanath led-Uttar Pradesh.

Feiten controleren:

Het Logical Indian Fact Check-team heeft de claim geverifieerd en bevonden dat deze onjuist was. De video is ongeveer twee jaar oud en is van Jharkhand en niet van Uttar Pradesh.

We zochten op internet met specifieke trefwoorden en vonden het oudste spoor van de virale video uit 2020, en de video was toen viraal met hetzelfde verhaal.

Siehe auch  Polisario-front in de Westelijke Sahara schort contact met Spanje op

We ontdekten dat de video voor het eerst op Facebook werd gedeeld door een gebruiker met hetzelfde bijschrift. De gebruiker noemde hashtags die Yogi Adityanath en BJP noemden. De gedeelde video kreeg toen bijna 465K views en 3,5K reacties.

We hebben verschillende keyframes uit de virale video geëxtraheerd met behulp van de InVid-tool en hebben een Google reverse image-zoekopdracht uitgevoerd. We ontdekten dat de virale video destijds werd gerapporteerd door verschillende geverifieerde YouTube-kanalen en nieuwskanalen zoals Nieuws 18 Bihar Jharkhand, Tijden nu, Nieuws 24enzovoort.

De rapporten vermeldden dat de Chief Minister van Jharkhand Hemant Soren kennis had genomen van de virale video en opriep tot een onderzoek. Hij retweette de video en ondertitelde hem in het Hindi: „यह सरासर अनुचित see शर्मनाक कृत्य है, जो बर्दाश्त के काबिल नहीं है। [email protected] जी, मामले की जाँच करते हुए दोषी प्रभारी के हिलाफ़ कड़ी कार्रवाई करे एवं सूचित करे।“

[English translation- This is a totally unfair and shameful act, which is not tolerable. @MVRaoIPS Sir, while investigating the matter, take strict action against the guilty in charge and inform.]

We vonden ook The Times of India en De Telegraaf had het incident in juli 2020 gemeld.

Volgens de rapporten was de man die het meisje aanrandde een bevelvoerder (OC) Harish Pathak, gestationeerd in Jharkhand’s Barhet-kiesdistrict in Sahebganj.

Pathak werd kort nadat de video viraal ging op sociale media geschorst. In de rapporten stond dat de OC het meisje op 22 juli 2020 had gedagvaard om haar verklaring op te nemen in verband met haar ontvoeringszaak die door haar familie was aangespannen tegen ene Ramu Mandal en zijn vader. De OC verloor echter zijn geduld toen het meisje onthulde dat ze verliefd was op Ramu, en wees de klacht van haar familie af.

Siehe auch  Opini tentang bahaya pemanasan global di Indonesia, Turki dan Belanda

Tot slot, de virale video is bijna twee jaar oud, ging viraal in 2020 en behoort tot Jharkhand’s Barhet-kiesdistrict in Sahebganj, waar een OC een 20-jarig meisje heeft aangevallen. De virale video heeft geen connectie met Yogi Adityanath, BJP of UP en is viraal met een valse claim.

Als je nieuws hebt dat volgens jou op feiten moet worden gecontroleerd, stuur dan een e-mail naar [email protected] of WhatsApp op 6364000343.

Lees ook: Oude video uit Zwitserland, viraal met valse bewering van moslims die eigendommen in West-Bengalen beschadigen

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside