Oshoala schrijft Afrikaanse geschiedenis in Spanje, wint Gouden Schoen

Oshoala schrijft Afrikaanse geschiedenis in Spanje, wint Gouden Schoen

De Nigeriaanse international Asisat Oshoala heeft de Spaanse Premiera Iberdrola gouden schoen gewonnen na een indrukwekkend doelpuntrijk seizoen 2021-22 met kampioen Barcelona.

De viervoudig Afrikaans vrouwelijke speelster van het jaar wordt de eerste vrouw van het continent die deze grote prestatie realiseert en scoorde 20 doelpunten in slechts 12 starts van alle 19 competitiewedstrijden.

De 27-jarige, die haar seizoensaccount opende met een brace in een 5-0 overwinning op Real Betis op 11 september, pakte haar 20e doelpunt van het seizoen in een 5-1 overwinning tegen Sevilla op 5 mei.

Het 20e doelpunt van het seizoen zag de Super Falcons-ster, die twee keer terugkwam van 16 weken aan de zijlijn vanwege een blessure, op gelijke hoogte met de Braziliaanse Geyse of Madrid CFF, die niet verder kwam.

Ondanks dat ze werd geïntroduceerd als een invaller in de 63e minuut, kon de Nigeriaanse haar totaaldoel niet toevoegen aan de laatste 2-1 overwinning van de dag tegen Atletico Madrid, maar ze kreeg toch haar lang gezochte onderscheiding, omdat ze minder wedstrijden (19) had gespeeld dan Geyse (27) .

Na het winnen van de beroemde Pichichi, zal Oshoala haar aandacht nu verleggen naar het helpen van Barcelona om de UEFA Women’s Champions League-titel te behouden wanneer ze het opnemen tegen Lyon in een laatste rematch van 2019 in het Juventus Stadium op 21 mei. In de nasleep zal ze proberen haar viervoudige droom te behouden wanneer ze vier dagen later Real Madrid ontmoeten in de halve finale van de Copa de la Reina.

Siehe auch  Cocina familiar, la tradición da sabor a Dompelin al Sili Daguerre

Met haar mooie clubseizoen zal de doelpuntenmaker haar onvergetelijke jaar proberen af ​​te sluiten met een vierde titel in de kleuren van Nigeria op de TotalEnergies Women’s Africa Cup of Nations in Marokko van 2 tot 23 juli.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside