Operasi narkoba Belgia spil van grote Europese: Sky ECC en aceton leiden naar mafia narkoba Albania

Operasi narkoba Belgia spil van grote Europese: Sky ECC en aceton leiden naar mafia narkoba Albania

Di Belgia en zes omringende landen waren dinsdagochtend ruim 100 huiszoekingen om een ​​​​international vertakte drugsbende te ontmantelen.

De speurders ontdekten onder andere link bertemu dengan mafia Italia. De actie komt er dankzij het ontgrendelen van het versleutelde communicatiessysteem Sky ECC, waar het criminele milieu jarenlang mee werkte.

Een garage bertemu grote hoeveelheden aceton, kilo’s marijuana en namaak-politieuniformen. Mati ontdekking pada bulan september 2020 lag aan de basis van de grote anti-drugsoperatie van vandaag. Aceton wordt gebruikt door drugsbendes in cocaïnewwasserijen om de cocaïne uit te wassen die gedrenkt in allerhande voorwerpen, zoals bijvoorbeeld jeans of tegels het land binnen wordt gesmokkeld in container uit Zuid-Amerika.

Maar het was de kraak van Sky ECC die tot de definitieve doorbraak leidde en die de speurders hielp om de Albanese bende achter de aceton en de cocaïnewasserijen helemaal in kaart te brengen.

Di België vonden vandaag 49 huiszoekingen plaats. Het zwaartepunt van de politieoperatie in ons land lag di Brussel (30 huiszoekingen), maar ook di Antwerpen (17), di Sint-Pieters-Leeuw en di Sint-Niklaas voerden speurders verscheidene huiszoekingen uit. De bendeleden verbleven di Brussel maar hadden ook adressen di Antwerpen, dichtbij de haven waar de cocaïne moest aankomen. Er werd 1,2 juta tunai dalam genom beslag, naast acht vuurwapens, luxe-voertuigen, diamanten en enkele tientallen kilogrammen cocaïne.

Uit Sky ECC bleek dat de Albanese bende werkte di opdracht van verschillende criminele organization. Ze hadden contacten di Brazili, Ekuador, Kolombia, Peru, Bolivia en Paraguay. Dat zijn de bronlanden van de cocaïne. Leden van de organisatie reisden naar Kolombia, Meksiko en Dubai om daar hun criminele zaken te regelen.

Siehe auch  Orang Korea Utara dilarang tertawa selama 11 hari

Maar de speurders kregen ook een beeld van welke bendes via de Albanese misdaadorganisatie cocaïne naar de haven van Antwerpen liet overkomen. In verscheidene on omringende landen, zoals Duitsland, Nederland, Spanje, Duitsland en Italië zijn een 60-tal invallen gebeurd bij vermoedelijke leden van het internationale drugsnetwerk. Di Italië zouden er link zijn met de maffia. Di Spanje zit een vermeend kopstuk van de organisatie al sinds 2018 di de gevangenis.

De bendeleden verspreidden de cocaïne die in Antwerpen aankwam naar hun klanten over heel Europa op verschillende manieren: auto’s met verborgen ruimtes, privé-vliegtuigjes en kleine boten. Onder andere di Kroatië en Spanje has de bendel een hele reeks ondernemingen opgezet waar de winsten werden witgewassen. Zoals in veel grote drugsonderzoeken tegenwoordig regelden de organisaties hun zaken vaak met cryptomunten.

Di België werden dertig personen aangehouden, gabungkan parket federal. Zij zullen binnen de 48 uur worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die met de zaak is belast. Di het buitenland zijn voorlopig een tiental aanhoudingen verricht. ‚Deze operatie is zonder incidenten verlopen dankzij de medewerking van de gehele geïntegreerde politie‘, meldt het parket nog.

Douane nam 89 ton cocane dalam beslag di surga

Steun van Europol dan Interpol

De operatie adalah van die omvang dat het federale parket steun krijgt van Europol en Interpol. Ini sangat menarik di enkele maanden tijd dat di tanah ons een grootschalige actie tegen de drugstrafiek door Albanese bendes op het getouw wordt gezet. Midden oktober vorig jaar werden in een soortgelijk onderzoek 114 huiszoekingen uitgevoerd en een zestigtal verdachten werden toen van hun vrijheid beroofd. Velen van hen vertoeven nog altijd in de gevangenis.

Siehe auch  Penguin menempuh perjalanan 3000 km dan terdampar di pantai Selandia Baru

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside