Oorlog Oekraïne-Rusland: Laatste Nieuws – The New York Times

Oorlog Oekraïne-Rusland: Laatste Nieuws – The New York Times

President Vladimir V. Poetin verwees woensdag naar pro-westerse Russen als “uitschot en verraders” die uit de samenleving moesten worden verwijderd, en beschreef de oorlog in Oekraïne als onderdeel van een existentiële botsing met de Verenigde Staten en vormde het toneel voor een steeds feller hardhandig optreden in eigen land en nog meer agressie in het buitenland.

Door het Westen te vergelijken met nazi-Duitsland, doorspekte de Russische leider zijn toespraak met spot voor de ‚politieke beau monde‘ in Europa en de Verenigde Staten, en voor de ’slaafachtige‘ Russen die het steunden. Het was een veel hardere boodschap dan eerder op de dag door Mr. De minister van Buitenlandse Zaken van Poetin, Sergey V. Lavrov, zei dat Rusland „een zekere hoop zag dat er een compromis kan worden bereikt“ met Oekraïne om de oorlog te beëindigen.

De botsing in toon gaf aan dat zelfs als Mr. Poetin droeg zijn functionarissen op om via onderhandelingen een einde te maken aan een oorlog waarin Rusland te maken kreeg met veel zwaarder verzet dan het Kremlin had verwacht. Hij was bereid de inzet in zijn conflict met het Westen te blijven verhogen.

En door zijn moeilijkste taal te reserveren voor mede-Russen die het niet met hem eens waren, zei dhr. Poetin opende de deur voor een nieuwe golf van repressie die, zo vrezen analisten, een veel bredere strook van de samenleving zou kunnen treffen dan de lokalisatie en het Kremlin waarop het de afgelopen maanden gericht was.

„Het Russische volk zal altijd in staat zijn om echte patriotten te onderscheiden van uitschot en verraders en ze gewoon uit te spugen als een vlieg die per ongeluk in hun mond is gevlogen“, zei hij. zei Poetin. “Ik ben ervan overtuigd dat een dergelijke natuurlijke en noodzakelijke zelfzuivering van de samenleving ons land, onze solidariteit, cohesie en bereidheid om op elke uitdaging in te spelen alleen maar zal versterken.”

Siehe auch  La plataforma de inversión automatizada recauda los $ 15 millones finales

Het begin van een nieuw hardhandig optreden ontstond al snel. De autoriteiten kondigden een strafzaak aan tegen een populaire lifestyleblogger, Veronika Belotserkovskaya, wegens anti-oorlogsberichten op Instagram die „de staatsautoriteiten en de strijdkrachten van de Russische Federatie in diskrediet brachten“. De regering blokkeerde de toegang tot de website van BBC News en beloofde dat dit “slechts het begin was van de reactie op de informatieoorlog die het Westen tegen Rusland ontketende”.

„De strijd die we voeren is een strijd voor onze soevereiniteit, voor de toekomst van ons land en onze kinderen“, zei hij. zei Poetin.

Tatiana Stanovaya, de oprichter van een politiek analysebureau, R. Politik, zei dhr. Poetin gaf aan wetshandhavingsinstanties in het hele land een signaal dat ze zich moesten richten op “alle geledingen van de samenleving die enige sympathie tonen voor de westerse manier van leven.”

„Deze toespraak was deels een informele en indirecte bekrachtiging van massale repressie“, zei mevr. zei Stanovaya. „Zijn toespraak was eng – heel eng.“

Dhr. Poetin hield in zijn toespraak, die hij aan het begin van een videoconferentie op televisie met hoge functionarissen hield, vol dat de Russische militaire tactieken in Oekraïne „zich volledig hadden gerechtvaardigd“. Maar zelfs pro-Kremlin-analisten zeiden dat Rusland verzandde in een bloediger conflict dan verwacht – omdat Mr. Poetin had blijkbaar geloofd dat veel Oekraïense soldaten hun wapens zouden neerleggen in plaats van te vechten.

„De militaire operatie verloopt zonder twijfel moeilijker dan verwacht“, zegt Sergey Markov, een pro-Kremlin-commentator die regelmatig op de staatstelevisie verschijnt. “Er werd verwacht dat 30 tot 50 procent van de Oekraïense strijdkrachten zou overschakelen naar Rusland. Niemand stapt over.”

Als gevolg hiervan heeft dhr. Poetin lijkt te zoeken naar een exit die niet zou voldoen aan zijn oorspronkelijke doel om de regering van president Volodymyr Zelensky van Oekraïne omver te werpen – zelfs terwijl zijn leger Oekraïense steden blijft beuken. Russische en Oekraïense functionarissen spraken woensdag voor de derde dag op rij via een videoverbinding, en dhr. De hoofdonderhandelaar van Poetin zei dat er „een zekere vooruitgang was geboekt op een aantal standpunten, maar niet op alle“.

Siehe auch  Pfizer dan BioNTech mulai menguji vaksin COVID-19 khusus Omicron untuk orang dewasa

Maar dhr. Poetin heeft duidelijk gemaakt dat hij Oekraïne als slechts één slagveld ziet in zijn bredere conflict met het Westen – een gevecht, herhaalde hij woensdag, dat hij als existentieel beschouwt.

Mevr. Stanovaya zei dat dhr. Poetin leek het onaangename werk van het onderhandelen over een compromis over het einde van de oorlog aan zijn functionarissen over te laten, terwijl hij zelf de weg bereidde voor een grotere confrontatie met het Westen en met pro-westerse Russen. Het was ook mogelijk, zei ze, dat de onderhandelingen een bluf waren om het Kremlin tijd te geven om zich voor te bereiden op een aanval op Kiev.

„Het is vies werk om met nazi’s te onderhandelen“, zei ze, terwijl ze sarcastisch Mr. Poetins retoriek over de leiders van Oekraïne. „Hij heeft weinig om blij over te zijn in deze situatie.“

Het Westen, dhr. Poetin zei woensdag in zijn toespraak dat hij een „totale, onverholen“ oorlog voerde tegen Rusland met zowel een „economische blitzkrieg“ als „politieke en informatieve middelen“. In een botte erkenning van de pijn veroorzaakt door westerse sancties, zei hij dat Rusland zich moest voorbereiden op een „tijdelijke stijging van de inflatie en werkloosheid“ toen het begon met „diepe, structurele veranderingen van onze economie“.

Dhr. Poetin beweerde dat het Westen de antisemitische pogroms van de nazi’s navolgde door te proberen Rusland te „annuleren“ door „Russische muziek, cultuur en literatuur“ te verbieden.

„Er is maar één doel“, zegt ds. zei Poetin. „De vernietiging van Rusland.“

Dhr. Poetin zei dat hij terug zou vechten, onder meer door hard op te treden tegen de aanhangers van het Westen in Rusland. Hij heeft in de afgelopen jaren gesproken over een “vijfde colonne” van verraderlijke Russen wiens loyaliteit met het Westen is. Maar op woensdag herhaalde hij dat thema met een nieuwe intensiteit, wat suggereert dat elke Rus die banden heeft met het Westen als een verrader kan worden beschouwd.

Siehe auch  Juru kampanye Indonesia menang melawan penambangan batu bara di Mahkamah Agung

„Ze zullen proberen te wedden op de zogenaamde vijfde colonne, op nationale verraders, op degenen die hier geld verdienen, bij ons, maar daar wonen“, zei hij. zei Poetin. „En ‚leven‘ niet eens in de geografische zin van het woord, maar in hun gedachten, in hun slaafse bewustzijn.“

Kort na de toespraak kondigde de Russische onderzoekscommissie aan dat het strafzaken had gestart tegen verschillende Russen op grond van de wet die Mr. Poetin tekende deze maand om elke afwijking van het officiële verhaal van wat het Kremlin een ’speciale militaire operatie‘, geen oorlog noemt, mogelijk strafbaar te stellen. Door het noemen van mevr. Belotserkovskaya, de lifestyleblogger, als verdachte, maakten de autoriteiten duidelijk dat iedereen een doelwit zou kunnen zijn in deze golf van repressie.

De regering blokkeerde ook de toegang tot BBC News, waardoor de Britse omroep het meest prominente westerse mediakanaal werd dat getroffen werd door de campagne van het Kremlin om te voorkomen dat gewone Russen onafhankelijke nieuwsberichten over de oorlog zouden zien.

„Er is een informatiecampagne ontketend, waarbij wereldwijde sociale netwerken en alle westerse media zijn betrokken, waarvan de objectiviteit en onafhankelijkheid slechts een mythe bleek te zijn“, zei hij. zei Poetin.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside