Ook Franse toezichthouder verbiedt gebruik van Google Analytics – IT Pro – Nieuws

Ook Franse toezichthouder verbiedt gebruik van Google Analytics – IT Pro – Nieuws

De Franse privacytoezichthouder zegt dat het gebruik van Google Analytics niet is toegestaan. De CNIL onderzocht een situs web na een klacht van aktivis privasi Max Schrems dan menyimpulkan dat de analysetool in strijd terpenuhi de AVG.

De Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés heeft zich uitgesproken tegen het gebruik van Google Analytics. De Franse toezichthouder schaart zich daarmee achter eerdere uitspraken van de Oostenrijkse id Noorse toezichthouders. Die menyimpulkan lebih mudah dalam urutan yang benar dan alat analisis yang tepat terpenuhi dengan AVG. Het gaat niet om de tool zelf, maar om hoe die wordt gebruikt.

Anda dapat menggunakan data dari situs web bezoekers di VS wordt gestuurd. Sinds een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie pada tahun 2020 mag data van Europeanen alleen naar de VS worden verstuurd memenuhi ‚klausul kontrak standar‘. Die moeten garanderen data dat di de VS beschermd wordt, zodat bijvoorbeeld geheime diensten er niet bij kunnen. De Franse privacywaakhond menyimpulkan nu dat dat niet het geval is. „Hoewel Google verschillende maatregelen heeft opgesteld om dataverzending naar andere landen te reguleren, zijn deze niet voldoende om de toegang door Amerikaanse inlichtingendiensten te beschermen“, schrijft de toezichthth

Omdat de dataoverdracht onvoldoende beschermd sedang dalam de contracten, situs web overtreden mati Google Analytics gebruiken Artikel 44 van de AVG. De CNIL situs web geeft de onderzochte dan tijd om aan de AVG te voldoen. Ze krijgen nu geen boete. Door de manier waarop Google Analytics bekerja, adalah alat bantu analisis dan tegelijkertijd aan de AVG te voldoen. Daarom heeft de websitebeheerder geen andere keus dan te stoppen bertemu het gebruik van Analytics.

Siehe auch  Parlemen Flemish meminta pengadilan audit untuk melacak kontak

De uitspraak ada di de eerste plaats van toepassing op de niet nader situs genoemde die de CNIL onderzocht. Dat gebeurde naar aanleiding van een klacht van aktivis privasi Max Schrems. Die diende pada tahun 2020 di tumit Europa 101 inci bij nationale toezichthouders atas het gebruik van Google Analytics. Di Nederland Schrems de Autoriteit Persoonsgegevens gevraagd om naar onder andere Marktplaats en Thuisbezorgd te kijken. De AP heeft nog geen officieel onderzoek afgerond naar de klacht, maar waarschuwt dat het gebruik van Analytics ‚mogelijk binnenkort niet meer is toegestaan‘. „Omdat de bestuurswet per verschilt tanah Eropa, kunnen er verschillen zijn per tanah“, zei een woordvoerder van de AP eerder tegen Tweakers. „Dat wordt zorgvuldig uitgezocht, voordat we daar uitspraken over doen. Nederland moet zijn regels volgen in de lopende onderzoeken om fair op te kunnen treden als toezichthouder. De AVGook geldt Europe hele on word ke leleender.“

De CNIL benadrukt dat de uitspraak alleen van toepassing adalah situs web op Franse. Toch heeft de uitspraak waarschijnlijk grote gevolgen voor Nederlandse gebruikers, schreef Tweakers eerder al in een achtergrondartikel over het verbod.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside