Oekraïense geheime dienst houdt populaire blogger vast in Spanje

Oekraïense geheime dienst houdt populaire blogger vast in Spanje

De Oekraïense veiligheidsdienst (SBU), het equivalent van de FBI, heeft afgelopen woensdag de populaire blogger Anatoly Shariy in Spanje aangehouden op verdenking van “verraad”. De SBU moest Shariy slechts een dag later vrijlaten omdat een Spaanse rechter zijn vrijlating beval.

Ondanks zijn korte arrestatie en vrijlating, moest Shariy nog steeds zijn paspoort inleveren en moet hij zich twee keer per maand voor de rechtbank melden. Hij mag het land ook niet verlaten in afwachting van een uitleveringshoorzitting op verzoek van de Oekraïense regering.

Naast „verraad“, beschuldigt de SBU Shariy van het uitvoeren van „illegale activiteiten ten nadele van de nationale veiligheid van Oekraïne op het gebied van informatie“. Volgens de SBU „is er reden om aan te nemen dat Shariy handelde namens buitenlandse entiteiten.“

Uit rapporten blijkt dat de arrestatie van Shariy was gecoördineerd tussen de Oekraïense autoriteiten en de Spaanse politie. De betrokkenheid van de regering van een NAVO-lid suggereert dat Shariy’s uitleveringshoorzitting in afwachting is van een formaliteit die zal resulteren in zijn gedwongen terugkeer naar Oekraïne en onmiddellijke gevangenisstraf.

De arrestatie, die niet eens op Oekraïens grondgebied plaatsvond, markeert een significante escalatie in het aanvallen van politieke tegenstanders door de Oekraïense regering.

Sinds het begin van de oorlog is Shariy het slachtoffer van protesten en pesterijen door rechtse misdadigers buiten zijn huis in Spanje. Ondanks dat hij sinds 2012 in het buitenland woont, zijn Shariy’s adres en persoonlijke gegevens gepubliceerd in de Myrotvorets (Peacemaker) online database van Oekraïne van vermeende „vijanden van de staat“, wat aangeeft dat de campagne tegen hem werd geleid door de SBU.

De SBU heeft bekende banden met extreemrechts van het land en plaatst zich met trots in de traditie van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN), die in de Tweede Wereldoorlog met de nazi’s samenwerkte en betrokken was bij de moskeeën van tienduizenden mensen. duizenden Joden en Polen.

Vlak voor zijn arrestatie meldde Shariy aan Mint Press News dat hij geloofde dat de SBU hem wilde vermoorden nadat hij een duidelijk geënsceneerde e-mail had ontvangen van een vriend die Shariy’s dagelijkse verblijfplaats wilde achterhalen.

Siehe auch  De vroegste landmassa van de aarde werd gevormd in de Singhbhum-regio van Jharkhand, vindt studie

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside