NYC leent Castellanos uit om Girona in Spanje te promoten

NYC leent Castellanos uit om Girona in Spanje te promoten

Opmerking

NEW YORK — Scorende leider van de Major League Soccer Valentín „Taty“ Castellanos verlaat New York City FC in bruikleen om zich bij het pas gepromoveerde Girona aan te sluiten in de Spaanse competitie.

De 23-jarige Argentijnse aanvaller heeft dit seizoen 13 doelpunten gemaakt in de MLS, samen met landgenoot Sebastián Driussi van Austin FC.

NYC zei maandag dat Castellanos werd uitgeleend aan Girona, dat net als NYC wordt gecontroleerd door City Football Group, het moederbedrijf van Manchester City. De lening aan de Catalaanse club loopt tot juni 2023.

„Hoewel het moeilijk is om deze club te verlaten, ben ik er sterk van overtuigd dat dit het juiste moment is om naar Europa te verhuizen, wat altijd een persoonlijke droom van mij is geweest“, zei Castellanos in een verklaring van NYC. “Ik voel me zelfverzekerd en klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Castellanos maakte zijn professionele debuut bij Torque in de tweede divisie van Uruguay in 2017. Hij hielp de club promotie te winnen en werd in juli 2018 uitgeleend aan NYC. NYC oefende zijn optie uit om zijn rechten na het seizoen te kopen.

Hij scoorde 50 doelpunten in 109 wedstrijden in het reguliere seizoen en leidde vorig seizoen de competitie toen NYC zijn eerste MLS-titel won. Castellanos won de MLS Gouden Schoen van 2021, scoorde 19 doelpunten tijdens het reguliere seizoen en drie doelpunten tijdens de MLS Cup Playoffs, waaronder één in de finale.

Girona is na drie seizoenen in het tweede niveau terug in de eerste divisie van de Spaanse competitie.

Siehe auch  Drijvende offshore windturbine gelanceerd in Spanje voor proefproject

Meer AP MLS: https://apnews.com/hub/major-league-soccer en https://twitter.com/AP_Sports

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside