NVIDIA Grace Superchip drijft Atos $ 160 miljoen supercomputer aan in Spanje

NVIDIA Grace Superchip drijft Atos $ 160 miljoen supercomputer aan in Spanje

Atos bouwt de nieuwe MareNostrum 5 supercomputer, met een nieuw contract van $ 160 miljoen ondertekend in het kader van het EuroHPC JU-initiatief, en als het eenmaal gebouwd is, zal het de snelste supercomputer in de Europese Unie zijn.

BEKIJK GALERIJ – 2 AFBEELDINGEN

NVIDIA’s nieuwe Grace Superchips zullen de nieuwe Atos MareNostrum 5 supercomputer aandrijven, die zal worden gebouwd in Spanje en geleverd aan het Barcelona Supercomputing Center (BSC) in 2023. Binnenin zal de nieuwe MareNostrum 5 supercomputer 314 petaflops aan FP64-computerprestaties bevatten.

De compute- en opslagpartities zullen binnen het jaar operationeel zijn, meldt HPC Wire, eraan toevoegend dat de rest van de MareNostrum 5-supercomputer „binnen het jaar operationeel“ zal zijn. NVIDIA heeft ook toegevoegd dat het systeem „naar verwachting in 2023 in gebruik wordt genomen“. BSC zegt dat de nieuwe MareNostrum 5 supercomputer „Volledig aangedreven met groene energie, en zal gebruik maken van technologie voor hergebruik van warmte„.

Mateo Valero, directeur, BSC legt uit: „De overname van MareNostrum 5 zal wereldveranderende wetenschappelijke doorbraken mogelijk maken, zoals de creatie van digitale tweelingen om wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering en de vooruitgang van precisiegeneeskunde op te lossen. In aanvulling, [BSC] zet zich in voor de ontwikkeling van Europese hardware voor gebruik in toekomstige generaties supercomputers en voor het helpen bereiken van technologische soevereiniteit voor de EU-lidstaat„.

NVIDIA Grace Superchip drijft Atos $ 160 miljoen supercomputer aan in Spanje 08 | TweakTown.com

NVIDIA Grace Superchip-details:

 • CPU+GPU ontworpen voor grootschalige AI en HPC
 • Nieuwe coherente interface van 900 gigabyte per seconde (GB/s), 7x sneller dan PCIe Gen 5
 • 30x hogere totale systeemgeheugenbandbreedte naar GPU vergeleken met DGX A100
 • Voert alle NVIDIA-softwarestacks en -platforms uit, inclusief NVIDIA HPC, NVIDIA AI en NVIDIA Omniverse
 • Krachtige CPU voor HPC en cloud computing
 • Superchipontwerp met maximaal 144 Arm v9 CPU-kernen
 • ’s Werelds eerste LPDDR5x met ECC-geheugen, totale bandbreedte van 1 TB/s
 • SPECrate2017_int_base meer dan 740 (geschat)
 • 900 GB/s coherente interface, 7x sneller dan PCIe Gen 5
 • 2X de verpakkingsdichtheid van op DIMM gebaseerde oplossingen
 • 2X de prestaties per watt van de huidige toonaangevende CPU
 • Voert alle NVIDIA-softwarestacks en -platforms uit, inclusief RTX, HPC, AI en Omniverse
Siehe auch  Bisakah Anda meluncur lagi musim dingin ini? Ahli meteorologi tidak setuju

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside