Nieuwe storm die Spanje binnenkomt, zal in sommige delen meer ‚modderige regen‘ veroorzaken

Nieuwe storm die Spanje binnenkomt, zal in sommige delen meer ‚modderige regen‘ veroorzaken

Foto van een meisje op het strand met een paraplu. Krediet: Pexels – Dziana Hasanbekava

AEMET, het Meteorologisch Agentschap van de Staat voorspelt de terugkeer van ‚modderige regen‘ veroorzaakt door deeltjes Saharazand

Volgens AEMET is de Staats Meteorologisch Agentschapzal een lagedrukgebied ten westen van Galicië op woensdag 27 april voor bewolkte lucht zorgen. Dit zal zich ontwikkelen tot regen en stormen die zich over een groot deel van het Spaanse vasteland en de Balearen zullen verspreiden.

Met name in de oostelijke helft van het land kunnen ze plaatselijk sterk zijn, terwijl ze in het zuidwesten en noordoosten van het schiereiland, evenals op de Balearen, minder waarschijnlijk en zwakker zullen zijn, met tussenpozen van bewolking.

De lucht zal bewolkt zijn in het noorden van de bergachtige delen van de Canarische Eilanden, terwijl de rest van de archipel licht bewolkte intervallen ervaart.

In het noordwesten van het land zal de sneeuw tussen 1.800 en 2.000 meter vallen en in andere gebieden vanaf 2.000 meter.

Er wordt voorspeld dat de temperatuur in heel Spanje zal dalen, maar zou onveranderd moeten blijven in de westelijke helft van Andalusië, de Pyreneeën, Catalonië, de Balearen en de Canarische Eilanden. Deze daling kan lokaal merkbaar zijn in gebieden van de oostelijke helft van het land, terwijl de nachtelijke temperaturen zullen stijgen in de noordoostelijke helft van het schiereiland.

Westelijke winden zullen langs de kust van Andalusië en in de oostelijke Cantabrische Zee waaien, terwijl ze op de Balearen uit het noorden zullen waaien.

In de rest van het land zal een wisselende, zwakke wind overheersen, al zijn in sommige gebieden wat heftigere stormachtige windstoten niet uitgesloten. Op de Canarische Eilanden waait de passaatwind met enkele krachtige tussenpozen uit het noordoosten.

Francisco Martin, de deskundige meteoroloog bij 20minutes.es waarschuwt voor een „uitbarsting van stof uit de Sahara“ die zal plaatsvinden in Murcia, Almeria en Alicante tussen 26 en 27 april. De aanwezigheid van deze stofdeeltjes, samen met de grote kans op regen, zal leiden tot „modderige regen“ gedurende de hele zuidoosten van het schiereiland.

Hij wees er snel op dat de situatie lang niet zo erg zal zijn als in maart, toen het hele land bedekt was met stof op een niveau dat als „ongunstig“ kan worden beschouwd.

Siehe auch  Ryanair vertelt 15-jarige wiens paspoort geldig is voor Spanje: 'Het is verlopen en je kunt niet vliegen'

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside