Nét hersteld, raak je weer besmet: bertemu omikron lijkt het te kunnen

Nét hersteld, raak je weer besmet: bertemu omikron lijkt het te kunnen

Het onderzoek is nog maar een zogeheten ‚pra-cetak‘, dat wil zeggen dat het nog door andere onderzoekers gelezen en beoordeeld moet worden, maar de conclusies zijn duidelijk. Volgens het onderzoek kun je op dit moment – ​​als je niet bent geboosterd – heel snel na je laatste infectie herbesmet raken met omikron.

En dat zou natuurlijk nogal wat betekenen voor isolaties en quarantaines, maar ook voor het aantal mensen dat besmettelijk is en anderen kan aansteken. Ingin meteen na een isolatie wéér een week op zolder? Niet echt een pretje.

Dalam tweet onderstaande zie je een korte samenvatting van het onderzoek, ketemu daarbij een link van het onderzoek zelf:

Op scholen zijn deze geluiden al merkbaar. Kinderen die positief testen, herstellen, en na meerdere negatieve testen tóch weer besmet raken. Zij zijn vaak niet gevaccineerd, laat staan ​​geboosterd. Geregeld krijgen ze te horen: het zal oud virus zijn dat is opgepikt; quarantaine en isolatie zijn niet nodig.

Aweersysteem niet aangezet

De regels van het RIVM zeggen dat het voor contacten die recent zelf een infectie meet SARS-CoV-2 hebben doorgemaakt, niet nodig is om zonder klachten te testen. „Voor hen geldt geen quarantaineadvies.“ Bertemu omikron lijken dus misschien toch andere regels te gelden.

Debbie van Baarle adalah ahli imunologi di Groningen en stelt dat als de infectie het afweersysteem als het ware niet ‚aanzet‘, je ook niet veel afweerstoffen aanmaakt, en duseller weer bevat niettelweijs bevat niettelweijs bevat. Bertemu andere woorden: een milde besmetting bertemu als gevolg een klein verkoudheidje dat twee dagen weer weg is, zorgt niet voor heel veel bescherming in de toekomst.

Siehe auch  613 pasien COVID di unit perawatan intensif (NL + D), 2094 di klinik (NL), 9 penerbangan

Kan vaker gebeuren

Dat op zich adalah niet nieuw, zegt Van Baarle. Bij andere varianen emas dat ook. Maar omikron Levert in veel gevallen mildere infecties op en is juist wél besmettelijker. „In die zin kan het nu wel vaker gebeuren“, zegt Van Baarle.

Ook heeft omikron verschillende tactieken om het afweersysteem te omzeilen en toch een besmetting te veroorzaken, zegt Van Baarle. „Maar tijdens de periode van de deltavariant zijn herbesmettingen ook voorgekomen, alleen niet zo kort na de eerste infectie.“

‚Kans op herinfectie 5 keer groter‘

Immunoloog Huub Savelkoul van de Wageningen Universiteit ziet dat dit Amerikaanse onderzoek overeenkomt bertemu studi di Groot-Brittannië zijn gedaan. De uitkomsten komen overeen, zegt hij „Het lijkt erop dat mensen die geen booster hebben gehad en nu een milde infectie met omikron krijgen, ongeveer twee tot drie weken beschermd zijn tegen infect een een.“

Daarnaast is de kans op een herinfectie met omikron ongeveer vijf keer groter dan bij delta en is de bescherming na een omikronbesmetting slechts zo’n 19 procent, zegt Savelkoul.

Geen pergi nieuws

De gevolgen: „Op die manier kun je haast geen kudde-immuniteit krijgen. En quarantaines hebben dan heel weinig effect. Je kunt zo ongeveer meteen weer besmet raken als je weer buiten komt.“

Goed nieuws is het zeker niet, benadrukt Savelkoul. Ingin op deze manier blijft de omikronvariant rondgaan. „Als er dan weer een varian komt die wél ziekmakender is dan omikron, hebben we een probleem, want we hebben niet veel bescherming opgebouwd.“

Siehe auch  Saskia, mantan pasien klinis, memperingatkan setelah berbulan-bulan rehabilitasi: 'Anda benar-benar tidak menginginkan ini'

Mondkapje, booster, handen wassen

Een oplossing? Moeilijk, maar volgens Savelkoul zou het wel kunnen helpen om de basismaatregelen langer in stand te houden. Mondkapje op als het ergens druk is, goed denken aan personallijke hygiëne, dat soort zaken. „En de booster helpt dus wel.“

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside