Na de omikrongolf: ‚Heel wat Brusselaars nu immuun voor corona‘

Na de omikrongolf: ‚Heel wat Brusselaars nu immuun voor corona‘

De afgelopen zes maanden testten 282.000 Brusselaars positief op het coronavirus. Dalam kombinasi bertemu de goede vaccinatie van de oudere bevolking en de niet ontdekte dari niet geregistreerde besmettingen, leidt dat volgens de Brusselse gezondheidsinspectie tot een vrij goede immuniteitking bij de Brussels bevoling. Midden maart wordt geëvalueerd of de vaccinatiecentra nog open moeten blijven.

Dat laat Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, weten op het wekelijkse persmoment over de coronasituatie.

„Mati 282.000 Brusselaars van boven de 12 jaar werden voornamelijk in de afgelopen twee maanden getest,“ zegt Neven. Van die 282.000 mensen die positief testten, adalah 41 persen niet gevaccineerd, 42,5 persen twee keer gevaccineerd dan 14 persen geprikt bertemu dengan booster.

„De goede vaccinatie van de oudere bevolking, in combinatie met de booster en de doorgemaakte besmettingen, leidt tot een vrij goeie immuniteit bij de Brusselse bevolking,“ stelt Neven. Het aandeel positieve gevallen bij de test is dan ook aan het zakken. En dan heb je nog al die mensen die positief waren, maar zich niet hebben laten testen. is natuurlijk hoe lang die immuniteit zal blijven.“

Goee punten

Verder blijven alle indicatoren van de epidemie de goede kant op gaan. Zo ging het aandeel coronapatiënten op de afdelingen intensifieve zorg van 31 persen naar 25 persen dalam een ​​minggu tijd. De reproductiewaarde van het virus zakt naar 0,61, wat betekent dat het virus fors aan kracht verliest.

De incidentie blijft bertemu 2.263 gevallen per 100.000 inwoners weliswaar hoog, maar het cijfer blijft wel zakken. „Nu is dat heel laagste van heel het land,“ aldus Neven, wat mogelijk de goede immuniteit van de Brusselse bevolking bevestigt.

Siehe auch  Eksperimen ini memberikan wawasan tentang silikon, neutron, dan gaya kelima

Verder worden nog altijd 1.500 tot 2.000 eerste prikken per minggu gezet. Ook de boosterprik wordt verder gezet, al is in Brussel maar een vrij beperkt deel van de bevolking geboost di vergelijking bertemu Vlaanderen. „Toch zien we bij de 65-plussers dat 82 procent van de volledig gevaccineerden ook een boosterprik is gaan halen.“

Boosterprikken voor 12- tot 17-jarigen worden di Brussel nog altijd niet toegediend. „Daarvoor is het wachten op het advies van de Hoge Gezondheidsraad en het Europees Geneesmiddelenbureau. Jongeren kunnen wel naar Vlaanderen gaan als de vaccinatiecentra daar dat aanbieden, even maar we gaan ze nu want organ heal ook nie.

Sluiting vaccinatiecentra

De verbeterde epidemiologische situatie, is de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van plan om bepaalde vaccinatiecentra (voorlopig) te sluiten. “We hadden altijd al midden maart vooropgesteld om het al dan niet langer openhouden van vaccinatiecentra te evalueren,” zegt Neven. .

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside