Na 18 jaar hard werken verlicht Jharkhand Undergrad het dorp met zijn handgemaakte turbine

Na 18 jaar hard werken verlicht Jharkhand Undergrad het dorp met zijn handgemaakte turbine

De Indiase regering beweert een van de snelst groeiende landen ter wereld te zijn. Toch zijn er, ondanks zoveel inspanningen, regio’s in het land die geen toegang hebben tot basisvoorzieningen zoals voedsel, drinkwater, elektriciteit, enz.

Hetzelfde is het geval in Ramgarh, een kantonnementstad in Jharkhand. Kedar Prasad Mahto, een eenjarige studente uit de stad, heeft last van terugkerende stroomstoringen en heeft met succes een turbine gemaakt in een beek die in de buurt van zijn dorp stroomt. De handgemaakte turbine vergde 18 jaar hard werk en wekt nu 5 kilo watt (KW) elektriciteit op die de straten en een tempel in zijn dorp kan verlichten.

Vastbesloten sinds 2004

Mahto was vastbesloten om stroom te genereren sinds 2004, toen hij op school studeerde. Op dat moment wist hij uit nieuwsgierigheid zelfs 12 volt elektriciteit op te wekken. Daarna was er voor hem geen weg meer terug.

Mahto werkte consequent aan zijn project en deed zijn eerste experiment in Amjharia aan de Senegarha-rivier, ongeveer een kilometer van zijn dorp Byang, dat wegspoelde in het regenwater. Hij zei dat hij het werk aan zijn project hervatte door een betonnen kolom in het midden van de rivier te bouwen. Hij monteerde een turbine, inclusief anker, magneet, spoel en andere onderdelen, en dat lukte uiteindelijk.

Genereert 5 KW elektriciteit

De handgemaakte turbine wekt 5 KW elektriciteit op met een capaciteit van 40-45 lampen per 100 watt.

Mahto wijdde 18 jaar van zijn leven aan het zelf maken van deze turbine, dynamo en generator. Hij ging zo op in de toewijding van zijn project dat hij zijn afstuderen niet eens kon afmaken.

Siehe auch  Dua belas pengadopsi Sri Lanka bertanggung jawab atas pemerintah Belanda

Gaandeweg ontwikkelde hij meer interesse in het vak en ging hij aan de slag als elektricien, wat later zijn bron van inkomsten werd. Welk geld Mahto ook bespaarde, hij investeerde hartstochtelijk in zijn project; vanaf nu heeft hij ongeveer Rs 3 lakh uit zijn zak uitgegeven.

Toekomstige ambitie en ondersteuning

Mahto streeft ernaar om elk hoekje en hoekje te verlichten door zijn dorp zelfvoorzienend te maken op het gebied van energieopwekking.

Zoals bij elk gepassioneerd verhaal, was ook de familie van Mahto geen voorstander van zijn toewijding aan zijn project. Na verloop van tijd begon zijn familie zijn talent te waarderen, samen met de lokale bevolking vol lof voor hem.

Een dorp zei: „We zijn trots op hem. Ik denk dat als hij steun krijgt van de deelstaatregering, hij erin zal slagen om de hele regio te verlichten,“ geciteerd. De nieuwe Indian Express.

Het dorpshoofd, Suraj Nath Bhokta, genoot ook van Mahto’s inspanningen en zei: „Onlangs, toen er een stroomstoring was tijdens Saraswati Puja, was het Kedar die elektriciteit leverde om de puja-pandal te verlichten“, aldus de publicatie.

Lees ook: Hier leest u hoe een levensgroot standbeeld van deze jeugd uit Tamil Nadu het gezin twee jaar na zijn dood gelukkig maakte

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside