Moord op Pakistaanse zussen stelt het Spaanse integratiesysteem voor immigranten onder de loep – The Irish Times

Moord op Pakistaanse zussen stelt het Spaanse integratiesysteem voor immigranten onder de loep – The Irish Times

De moord op twee Pakistaanse zussen die in Catalonië woonden, blijkbaar door toedoen van leden van hun eigen familie, heeft de Spaanse samenleving geschokt en vragen doen rijzen over het vermogen om immigranten te integreren.

Arooj Abbas (24) en haar zus Aneesa (21), die in Terrassa bij Barcelona woonde, waren beide een dag nadat ze vorige maand waren teruggekeerd naar hun familiedorp in het noorden van Pakistan, na een geschil over hun huwelijk. De Pakistaanse politie heeft zes mannen gearresteerd in verband met de dood, onder wie hun echtgenoten, twee broers en een oom.

De politie denkt dat de twee zussen onder valse voorwendselen terug naar het land zijn gelokt nadat familieleden daar ontdekten dat beide vrouwen wilden scheiden van de twee neven met wie ze jaren eerder getrouwd waren en die in Pakistan bleven. Arooj werd doodgeschoten en Aneesa werd gewurgd, volgens forensische bronnen geciteerd door de Pakistaanse nieuwssite Ochtendgloren.

Azra Bibi, de moeder van de twee slachtoffers die aanwezig waren toen ze werden vermoord, keerde zondag terug naar Spanje met haar jongste zoon, een minderjarige die niets met het misdrijf te maken had.

Haar vervreemde echtgenoot, Ghulam Abbas, die in Terrassa woont, zei: „Ik heb twee dode dochters en twee zonen in de gevangenis, ik weet niet wat ik ervan moet denken.“

Arooj en Aneesa zijn allebei een aantal jaren geleden naar Spanje verhuisd, hun echtgenoten achterlatend en samenlevend met hun vader en broer Shehryar, een van degenen die is gearresteerd. Het strikte en controlerende gedrag van hun mannelijke familieleden en hun vastberadenheid om relaties met andere mannen te hebben, zorgden ervoor dat ze de flat enkele maanden geleden verlieten, volgens rapporten.

Siehe auch  Pasca banjir maut, letusan korona baru sedang meningkat di Indonesia dan Timor Leste

Gedwongen huwelijken zijn sinds 2015 illegaal in Spanje, hoewel de politie sindsdien ongeveer 30 van dergelijke vakbonden heeft onderzocht, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Of de huwelijken van de twee slachtoffers gedwongen werden, is niet duidelijk. Echter, de zaak van Arooj en Aneesa Abbas lijkt andere meisjes en vrouwen in Spanje die geconfronteerd werden met gearrangeerde of gedwongen vakbonden ertoe te hebben aangezet de autoriteiten te benaderen. Onder hen was een Bengaals meisje dat in haar thuisland zou gaan trouwen, dat naar de politie in Barcelona ging en nu onder de hoede is van de Catalaanse regionale regering.

Er wonen 99.000 Pakistanen in Spanje, van wie de helft in de provincie Barcelona. El País Volgens de krant toonde de dubbele moordzaak „de opkomst van het naast elkaar bestaan ​​van de Spaanse samenleving met immigrantenfamilies uit landen waar vrouwenrechten niet bestaan, of nauwelijks enige vorm van juridische of institutionele steun hebben“. Het voegde eraan toe dat Spaanse instellingen „situaties van morele en sociale verstikking moeten detecteren waar mannelijke leden van een gezin meisjes onbeschermd laten door de rechtsstaat“.

Deze zaak komt net op het moment dat Spanje maatregelen heeft genomen om de rechten van vrouwen op verschillende gebieden te verbreden. Vorige maand keurde de regering een wetsontwerp goed om abortusbeperkingen te versoepelen en betaald verlof te verlenen aan vrouwen die lijden aan ernstige menstruatiepijn. Vorige week keurde het congres een wet goed die ervoor moet zorgen dat elke seksuele ontmoeting zonder wederzijds goedvinden als aanranding kan worden beschouwd.

Ondertussen blijft gendergeweld hoog op de politieke agenda staan: dit jaar zijn tot nu toe 18 vrouwen vermoord door hun partner of ex-partner in Spanje.

Siehe auch  Allereerste Fair Trade MSC tonijnsalades di Belanda

Politiek commentator Josep Martí Blanch beschuldigde politici ervan bang te zijn om zich in de Terrassa-moordzaak te mengen omdat ze bang waren als racistisch te worden beschouwd. Hij waarschuwde echter dat de progressieve sociale agenda van Spanje betekende dat „de gemeenschappen die in de marge leven, in de achteruitkijkspiegel steeds verder van ons af leken te komen“.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside