MonetaGo benoemt Jairo Romo om uitbreiding naar Spanje te leiden

MonetaGo benoemt Jairo Romo om uitbreiding naar Spanje te leiden

MADRID & NEW YORK–(BUSINESS WIRE) –Aanbieder van financiële technologieoplossingen: MonetaGo heeft met ingang van 1 maart Jairo Romo Marugan aangesteld om de bedrijfsuitbreiding naar Spanje te leiden.

Romo’s professionele ervaring, een ervaren tech-ondernemer met een solide achtergrond in financiën, omvat IT-transformatieprogramma’s bij wereldwijde banken, waaronder Santander en BBVA, evenals senior adviesfuncties bij enkele van ’s werelds toonaangevende leveranciers van digitale oplossingen.

Hij sluit zich aan bij MonetaGo vanuit Wipro, waar hij sectoroverschrijdende fintech-oplossingen ontwikkelde voor verschillende ecosystemen, van de Verenigde Staten tot de Europese Unie en Latijns-Amerika, en ook gezamenlijke oplossingen creëerde met partners om nieuwe markten en kansen te bereiken. Tijdens zijn tijd bij Wipro was hij ook senior adviseur van Microsoft’s chief technology officer voor Latijns-Amerika.

Daarvoor leidde hij de strategische uitbreiding van het in Californië gevestigde UST naar Spanje, Mexico, Peru en Colombia.

Hij levert een actieve bijdrage aan sectoroverschrijdende digitale initiatieven en is lid van de werkgroepen Hyperledger Indy en Identity and Enterprise Ethereum Alliance.

„De thuisbasis van enkele van ’s werelds toonaangevende banken voor handelsfinanciering, de strategische relatie van Spanje met Latijns-Amerika en de nabijheid van belangrijke markten in Europa en Afrika maken het een voor de hand liggende keuze voor de laatste fase van de expansie van MonetaGo“, zegt Jesse Chenard, CEO en oprichter van MonetaGo. „We zijn verheugd Jairo aan boord te hebben om onze Spaanse activiteiten te leiden, en kijken ernaar uit om gebruik te maken van zijn twee decennia lange staat van dienst in het ontwikkelen van nieuwe, disruptieve bedrijfsoplossingen die de werelden van financiën en technologie samenbrengen.“

„Ik heb mijn carrière gewijd aan het toepassen van digitale technologieën om betere prestaties te genereren in meerdere industrieën en regio’s, en nergens zijn mijn vaardigheden tegenwoordig relevanter dan in de wereldhandel, die wordt tegengehouden door verouderde processen, geïsoleerde informatie en rudimentaire controles“, zegt Jairo Romo Marugan. „Bij MonetaGo kijk ik ernaar uit om de handel voor iedereen sneller, beter en veiliger te maken.“

Over MonetaGo

MonetaGo biedt de allereerste wereldwijde oplossing voor dubbele financieringsfraude in Trade Finance en is ’s werelds belangrijkste leverancier van dergelijke technologie om zowel binnenlandse als grensoverschrijdende dubbele financiering te voorkomen.

Het Secure Financing-platform van MonetaGo heeft zich bewezen in productie en is sinds maart 2018 live met een aanzienlijke transactiedoorvoer.

De Secure Financing-oplossing is erkend als Best Solution in Trade Finance tijdens de AMTD DigFin Innovation Awards op de Hong Kong Fintech Week 2021, en als Most Innovative Use of Blockchain in Banking and Most Effective Bank-Fintech Partnership op de IBS Intelligence Global Fintech Innovation Onderscheidingen 2021.

Voor meer informatie bezoek www.monetago.com.

Siehe auch  Chile inicia el camino incierto de redactar una nueva constitución

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside