Minstens vier doden nadat migrantenboot kapseisde voor Spanje

Minstens vier doden nadat migrantenboot kapseisde voor Spanje

Eén migrant wordt nog steeds vermist en minstens vier mensen zijn omgekomen nadat een migrantenboot woensdag voor de zuidkust van Spanje kapseisde. Minstens 12 mensen overleefden de schipbreuk. Ze werden gered door een nabijgelegen koopvaardijschip en de hulpdiensten.

Spaanse maritieme reddingsdiensten zetten de zoektocht voort naar ten minste één migrant die vermoedelijk vermist is nadat de boot waarop ze reisden kapseisde voor de zuidkust van Spanje. Bij het ongeval kwamen zeker vier mensen om het leven, onder wie een jongetje.

De autoriteiten werden gewaarschuwd voor de ramp na een nabijgelegen koopvaardijschip, genoemd door de lokale Spaanse online nieuwsbron Murcia vandaag Zoals Express Versuvius een man uit het water raapte. De man vertelde de bemanning van Express Versuvius dat hij met zeker 17 anderen aan boord van een bijboot was geweest.

Salvamento Marítimo, de Spaanse maritieme reddingsdiensten, begonnen toen „de zee af te speuren naar de resterende passagiers“, meldde Murcia vandaag.

Een van degenen die stierven in de tragedie was een jonge jongen, die levend uit zee werd gehaald, maar kort daarna stierf aan onderkoeling in het plaatselijke ziekenhuis.

Zoekopdrachten gaan door

Een Spaanse helikopter heeft nog acht migranten uit de golven opgepikt, „hoewel een van deze passagiers aan boord is overleden“, aldus een woordvoerder. Murcia vandaag. Een ander schip, de Salvamar Draco, heeft nog vier migranten opgepikt, waardoor het totale aantal geredden op 12 komt.

Volgens rapporten van Murcia vandaag en nieuws Agentschap ANSA, en de zoekinspanningen gaan door. Alle overlevenden en overledenen werden overgebracht naar de Spaanse havenstad Escombreras. Een lokale overheid, Valle Miguelez, zei dat ze haar medeleven zou willen betuigen aan de families van de slachtoffers.

Siehe auch  Kucing Belgia berada di peringkat 5 dunia teratas dalam pandangan mereka

„Het verlies van een mens is verschrikkelijk, en zeker gezien de omstandigheden waarin deze mensen die aan boord gaan van een kleine boot gedwongen worden een beter leven te zoeken“, zegt Miguelez. Murcia vandaag.

Vermiste migranten

Elk jaar proberen tienduizenden mensen Spanje te bereiken op kleine boten. Ze proberen de Atlantische Oceaan over te steken naar de Canarische Eilanden, of de westelijke Middellandse Zee naar het Spaanse vasteland en de Balearen. De meerderheid van de mensen die zonder papieren in Spanje aankomen, vertrekt vanuit Marokko.

Tot dusver zijn dit jaar meer dan 13.000 migranten op deze manier in Spanje aangekomen, de meeste via de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan.

Volgens het VN-migratiebureau zijn sinds het begin van het jaar minstens 64 mensen om het leven gekomen toen ze probeerden de westelijke Middellandse Zee over te steken. IOM’s Missing Migrants-project. Deze cijfers zijn voor het laatst bijgewerkt op 3 juni en omvatten dus niet het laatste scheepswrak.

Veel van de sterfgevallen op zee vonden plaats in januari en februari van dit jaar en een aantal van hen ligt niet ver van het laatste scheepswrak, langs de zuidkust van het vasteland van Spanje.

Vorig jaar arriveerden meer dan 43.000 migranten in Spanje zonder documenten (bijna 42.000 via boten), en werden minstens 418 migranten als dood of vermist opgegeven op weg naar Spanje.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside