Mexicaanse toezichthouder legt Spaanse Iberdrola-eenheid een boete op van $ 466 mln

Mexicaanse toezichthouder legt Spaanse Iberdrola-eenheid een boete op van $ 466 mln

Het logo van het Spaanse nutsbedrijf Iberdrola is te zien buiten het hoofdkantoor in Madrid, Spanje, 23 mei 2018. REUTERS/Sergio Perez

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

MEXICO-STAD, 27 mei (Reuters) – De energieregulator van Mexico heeft een eenheid van het Spaanse Iberdrola een boete opgelegd van 9,15 miljard pesos ($ 466,4 miljoen), met het argument dat ze een zogenaamde zelfvoorzieningsvergunning voor stroomopwekking hebben geschonden door elektriciteit aan hun partners te verkopen, volgens een regelgevende instantie indienen.

Iberdrola Energia Monterrey leverde energie aan partners in ruil voor economische compensatie, wat neerkomt op een verkoop die niet is toegestaan ​​onder het zelfvoorzieningscijfer waarvoor de vergunning is verleend, zei de Energy Regulatory Commission (CRE) in de resolutie die op haar website is geplaatst. week.

„Het beschreven gedrag is onwettig omdat het de wettelijke rechten aantast die de vergunninghouder verplichten om capaciteit of elektrische energie niet te verkopen, door te verkopen of door enige rechtshandeling over te dragen“, aldus de resolutie.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Iberdrola (IBE.MC) reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar over de boete, die volgens CRE nog steeds kan worden aangevochten.

De resolutie identificeerde de partners van Iberdrola Energia Monterrey niet, hoewel een door CRE in 2012 goedgekeurde vergunning British American Tobacco de Mexico vermeldt; supermarktketen Oxxo, eigendom van bottelaar FEMSA; Kimberly Clark de Mexico en Nissan Mexicana.

Voedselleverancier Sigma, een dochteronderneming van het Mexicaanse Grupo Alfa (ALFAA.MX), samen met de supermarktketens Chedraui (CHDRAUIB.MX) en Soriana (SORIANAB.MX) en staalfabrikant Ternium Mexico staan ​​op de vergunning vermeld.

Siehe auch  La magia del hockey prevaleció en medio de los disparos y la militancia en este distrito de Jharkhand

De boete die is opgelegd aan het Spaanse bedrijf, dat openlijk is bekritiseerd door de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador, komt te midden van een herziening van de „zelfvoorzieningsvergunningen“ die onder de vorige regering zijn afgegeven. Lees verder

De huidige regering stelt dat bedrijven de vergunningen hebben misbruikt.

Het komt ook te midden van de inspanningen van de regering om de rol te versterken van het door de staat gerunde nutsbedrijf Comision Federal de Electricidad (CFE), dat volgens de president werd beïnvloed door de energiehervormingen van 2013/14.

($ 1 = 19,6063 Mexicaanse peso’s)

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Adriana Barrera; Schrijven door Valentine Hilaire; Bewerking door Sandra Maller

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

We will be happy to hear your thoughts

Hinterlasse einen Kommentar

MATARAMINSIDE.COM NIMMT AM ASSOCIATE-PROGRAMM VON AMAZON SERVICES LLC TEIL, EINEM PARTNER-WERBEPROGRAMM, DAS ENTWICKELT IST, UM DIE SITES MIT EINEM MITTEL ZU BIETEN WERBEGEBÜHREN IN UND IN VERBINDUNG MIT AMAZON.IT ZU VERDIENEN. AMAZON, DAS AMAZON-LOGO, AMAZONSUPPLY UND DAS AMAZONSUPPLY-LOGO SIND WARENZEICHEN VON AMAZON.IT, INC. ODER SEINE TOCHTERGESELLSCHAFTEN. ALS ASSOCIATE VON AMAZON VERDIENEN WIR PARTNERPROVISIONEN AUF BERECHTIGTE KÄUFE. DANKE, AMAZON, DASS SIE UNS HELFEN, UNSERE WEBSITEGEBÜHREN ZU BEZAHLEN! ALLE PRODUKTBILDER SIND EIGENTUM VON AMAZON.IT UND SEINEN VERKÄUFERN.
Mataram Inside